sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Vapaus

TH on luovutettu koelukijoille. Siinä on yhä parannettavaa, lavennettavaa, tiivistettävää, muutettavaa... mutta en enää hahmota käsistä itse. Näen sen kaikki aikaisemmat versiot yhtä aikaisesti nykyisen kanssa, enkä tiedä mikä on enää paperilla ja mikä vain päässäni. Sitä on turha työstää enää tällä erää.

Koelukijoita tuli runsaasti, tuttuja ja hieman vieraampia. Käsiksen alku luetaan Viidassa ensi kuussa ja pääsen ohjaajamme kanssa palautekeskusteluun silloin. Saan myös häneltä kahdenkeskeistä palautetta koko käsiksestä. Mielipiteitä taitaa tulla sen verran, että niiden punnitseminen voi käydä haasteelliseksi.

Palautteen pohdiskelu etukäteen lienee varma tapa kehittää jonkinasteinen palautepsykoosi. Kirjoittaminen taitaa siis jäädä hetkeksi, loma kuulostaa ihanalta. TH on roikkunut ajatuksissani niin kauan, että irrottaminen ajatuksen tasollakin on vaikeaa. Toisaalta tunnen valtavaa huojennusta, että saan tehdä niin luvan kanssa.

Minulla on voimakas tunne, että olen löytänyt tämän käsiksen kohdalla jotain todella tärkeää, sellaista joka aiemmista harjoitelmista puuttui kokonaan. Uskon että tämä kiinnostaisi myös kustantajia ja lukijoita.

Epäilykset varjostavat tästä tunteesta huolimatta ajatuksiani. On vaikea olla toiveikas, kun on niin hyvin perillä kustannusmaailman realiteeteista. Ehkä en ole vielä tarpeeksi taitavava, ehkä lähestymiskulmani aiheeseen on väärä, ehkä olen rakentanut tarinan heikosti...

No, olen taas ottanut askeleen eteenpäin angstista huolimatta. Pitää pysyä liikkeessä, etsiä uusia tarinoita. Parhaat tarinat syntyvät kuitenkin vuorovaikutuksessa. Olen nähnyt miten palaute on muuttanut hyvän kässärin erinomaiseksi, vaikka palaute olisi alkuun hieman kirpaissutkin.

4 kommenttia:

 1. Onnea! On hienoa että olet löytänyt jotain pitkään etsimääsi.

  (Miksi minusta tuntuu että olen kommentoinut tähän jo, mutta kommenttia ei näy! Minnehän se meni...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! En tiedä kyllä tiedä minne kommentit katoavat, minusta tämä ongelma on tullut esille ennenkin? Lannistajakuha vaanii? Eikun se olikin blogiankerias, joka syö kommentteja. O.o

   Poista
 2. Onnea käsikirjoituksen valmistumisesta! Nyt vain sitten odotellaan sitä palautetta ja editointikierrosta. :) Hyvä siitä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kannustuksesta! Nyt on kieltämättä hiukan tyhjä olo, mutta enköhän pääse taas tekemisen makuun pian. :)

   Poista