lauantai 17. lokakuuta 2015

3 x 365

Egotripin "Vuosi Nolla" pamahti tajuntaani joku aika sitten eikä ole poistunut.

Lokakuu yllätti taas ja sen mukana blogin vuosipäivä, nyt jo kolmannen kerran. Osaankohan sanoa tästä mitään järkevää? Yay? ;)

Tämä blogivuosi oli raskas. Lähdin liikkeelle puolinanottamalla TH:n, editoin sitä kunnes olin tammikuun lomalla psykoosissa ja istuin kaksi viikkoa sohvalla katsomassa Frendejä. Samaan aikaan pyöri tietenkin Viita-akatemian ykkösvuosi, joka söi jaksamista, vaikka antoikin minulle aivan valtavasti. Siinä sivussa jatkoin TH:n työstämistä ja kuvittelin saavani sen kuosiin kesäkuuhun mennessä. En tietenkään saanut, kamoon. Mutta vietin huippukesän ja nyt kässäri on jo ihan loppumetreillä, tai ainakin sen raakaversio.


kuluneeseen vuoteen on mahtunut mm.

 • 9 Koeluettua kässäriä
 • 1 novelli (urbaani novelli)
 • 0 hylättyä kässäriä
 • 2014 Kirjamessut Helsingissä (PE | LA | SU)
 • 2015 Kirjamessut Turussa (täällä)
 • 2015 Annikin runofestarit (täällä)
 • Iso kasa lukukokemuksia (täällä)
 • yllättävän paljon runostelua
 • esikoisromaaniksi mielivä kässäri (TH
 • blogi sai (viimeinkin) uuden ilmeen

Ehkä selkein kuluneen vuoden teema oli runous. Luin sitä paljon, kirjoitin sitä jonkin verran, mietin sitä, tutustuin runoilijoiden ja runofestareihin. Tuntuu että tämä oli hyvin tärkeää kirjoittajaäänelleni. Alan olla siihen tyytyväinen, se tuntuu riittävän omalta ja luonnolliselta.

Minulla on juuri nyt aika selvät sävelet tulevaisuuden kanssa. Huomasin hahmotelleeni itselleni jokunen viikko sitten aikataulunkin: Kirjoita loppuun, Tee supereditointi, Anna N:lle luettavaksi hyvissä ajoin ennen palauteaikaa, Luetuta esilukijoilla, Taustatutkimusta, Editointia palautteiden perusteella, Lähetä kustantamoon, Kerää hylsyt, Lukittaudu saunaan, Kuole epätoivoon.

Sitä ennen on vielä kirjamessuja, NANOWRIMO, sekoilua, bloggaamista ja muuta. :D :D

Blogipuuhat jatkuvat varmasti aika samaan malliin. Välillä on asiaa, välillä ei. Toivon todella, että tänä vuonna saisin kässärin rundille. Tuntuu typerältä jauhaa täällä vuodesta toiseen samaa ilman edistymistä. Tai no, totta kai edistymistä on ollut, mutta tuo olisi ehkä itselleni iso juttu ja edistymisen merkki.

Seuraava vuosi edessä, olen valmis. :)

8 kommenttia:

 1. Onnea :)
  Ja tsemppiä, olen varma, että vuoden päästä tähän aikaan kässäri on jo matkalla tähtiin!
  Än

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan parasta (ehkä tähtiin asti en tätä lennättäisi, teiniangstikässäri ei taida olla paras mahdollinen first contact muihin maailmoihin). :D

   Poista
 2. Pari huomautusta,

  Epätoivoon itseensä ei kuole. Eikä liiemmin saunaankaan, jos ei sitten shokkiin ahtaanpaikankammon takia.

  ...onnea! (siis blogisynttärien vuoksi...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta epätoivo voi lamaannuttaa! Toisaalta jos ankerias elää kaivon pohjalla sata vuotta, miksen minäkin saunassa. O.O

   Kiitos!

   Poista
 3. Onnea! Kolmevuotias jo, vau! Hieno saavutus, jatka vain samaa rataa. :)

  Vähän kritistoin tuota epätoivoon kuolemista myös, kuka tätä blogia sitten päivittäisi? Tsemiä, kyllä se kässäri vielä joskus lähtee kohti kustantamoja, se on vetovoiman laki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika on kyllä mennyt todella nopeasti, ei millään uskoisi.

   Voin päivittää blogia saunasta! Ja tuonpuoleisesta (okei, ei ehkä mennä tälle linjalle) O.O'

   Poista
 4. Onnea blogille ja monia tulevia vuosia :)

  VastaaPoista