lauantai 5. huhtikuuta 2014

Nurkassa

En tiedä teistä muista, mutta kirjoitustila on minulle tärkeä asia. Viime vuosina olen joutunut kirjoittamaan aina milloin missäkin (keittiössä, olohuoneessa, parvekkeella, sängyssä...), lähinnä siksi, että avopuolisoni tarvitsee vapaan huoneen työhuoneekseen. Hän on meistä myös se, joka saa palkkaa kirjoittamisestaan, joten järjestely on ollut täysin järkeenkäypä.

Olen unelmoinut omasta työhuoneesta vuosikausia, koska ehdin tottua omaan työtilaan yksineläessäni (kirottu rakkaus >.<). Onneksi ruikuttaminen ja anelu tuottavat tuloksia ja pääsimme viimein asiasta yksimielisyyteen avopuolisoni kanssa. En saanut varsinaisesti omaa työhuonetta, mutta teimme hiukan uudelleen järjestelyjä makuuhuoneen puolella ja sain oman työnurkkauksen!

Siitä seurasi tietenkin Ikean matka, koska eipä minulla ollut ylimääräistä työpöytää, tuolia jne... ;)

Voilá! Vaarnan kirjoitusnurkkaus eli Pesä ♥ ♥

Työpöydässä on magneettinen seinä, johon saa kinnitettyä
mm. Etsystä tilattuja printtejä tai motivaatiokortteja.
Mansikkainkivääritee nautitaan Indiskan ihanan suurista kupeista.
Hiirimattona minulla on Marimekon surrealistinen leopardi.


Ylähyllylle oli laitettava kirjantuet, kun kevyet pokkarit loppuivat "kesken".
Onneksi kauan metsästetyt kirjantuet vapautuivat edellisestä kirjahyllystä,
joka piti kääntää tilanpuutteen vuoksi pystyyn.


Halusin ehdottomasti työpöydän, jota voin myös käyttää kirjahyllynä.
Tänne onkin koottu luettavia pokkareita, runokirjoja, klassikoita
ja kaikkea mahdollista. Kiva kun ei enää tarvitse juosta huoneesta toiseen.

 
Ja kokonaisuus. Taulun kuvat varmasti vaihtelevat mielialan mukaan.
Ja kun löydän ei-pysyviä tusseja pääsen taiteilemaan taululle myös tekstiä!


Viime postauksen pessimismi on ollut jo haihtumaan päin. En ole pahemmin kirjoitellut vieläkään, mutta yksi surkeutta selittävä diagnoosi on tullut. 

Kävin eilen näöntarkastuksessa ja selvisi, että minulla on piilokarsastusta. Se selittää jonkin verran päänsärkyjä, jotka ovat vaivanneet viime aikoina. Työpäivän jälkeen en ole pystynyt kauheasti istumaan päätteellä, kun väsymys ja päänsäryt ovat tehneet keskittymisestä aika vaikeaa. Toivottavasti uudet lasit vähentävät oireita.

Ehkä tästä kuukaudesta tulee vielä jotain? :D

6 kommenttia:

 1. Voi, näyttää mahtavalta nurkkaukselta! Ja tuo magneettiseinä on kyllä kätevä. Ja kaikkia kivoja yksityiskohtia sinulla onkin tässä. :) Varmasti kivempaa on kirjoittaminen kunnollisen pöydän ääressä kuin milloin missäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen visioinut tätä todella pitkään, joten nyt on kyllä tosi hyvä. Visuaaliset jutut ovat minulle tärkeitä kirjoittamisessa, siksi tuo magneettiseinä on ihan paras. :)

   Poista
 2. Oi miten ihana! Nuo yksityiskohdat ja magneettiseinä <3 Kateus iski. Minun on pakko saada vastaavanlainen nurkkaus joskus. Minulla on nimittäin sama ongelma: kolmiomme ainoa työhuone on avokkini käytössä eikä minulla sinne menemistä muuta kuin siivousmielessä. Kirjoitan siis olohuoneessa (ja silloin tällöin pakenen nettikahvilaan). Läppäri on matalalla sohvapöydällä Ikean läppärituella. Hurmaavan ekologisia työasentoja minulla on tasan kaksi: joko selkä kyyrssä kuin Quasimodolla tai sitten läppäri sylissä ja jalat sohvapöydällä. Tuollainen työnurkkaus - pesä, niinkuin sitä kutsuit - kyllä varmasti vetää puoleensa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)

   Jep, tuo oli minunkin tilanteeni todella pitkään. Huonot työasennot varmistivat sen, ettei koneella voinut notkua turhaan, vaan piti keskittyä. Muistiinpanot olivat aina hajallaan ja kirjat myös. Läppärituki oli pitkään ainoa pelastajani.

   Jospa sinunkin tulevaisuudessasi olisi tilaa työnurkkaukselle? Säätämistähän tämä vaati, mutta säästää kyllä molempien hermoja, kun minun ei tarvitse enää kierrellä.

   Poista
 3. Harvinaisen tyylikäs nurkkaus! Itsekin kuulun niihin, jotka kaipaisivat sitä täysin omaa huonetta. Meillä ei kotona ole "ylimääräistä" huonetta, joten jouduin / pääsin ainoaan järkevään paikkaan keittiön vieressä. Ei se erityisen tyylikäs ole, mutta on minulla pöytäkone ja työpöytä. Yksi mikä ehdottomasti pitäisi hankkia, on kunnon työtuoli. Hieman kauhistuttaa miten paljon hallaa teen itselleni ja selälleni kun istun monta tuntia tavallisella ruokapöydän tuolilla. Ongelmana vaan on se, etten ole löytänyt tarpeeksi pientä tuolia, joka menisi pöydän sisään, jotta siitä ei olisi haittaa.

  Toinen mistä haaveilen on kirjoitettava seinä, maalia tai sitten jokin taulu. Siihen saisi suoraan kirjoitettua ajatukset ja suunnitelmia. Sain "luvan" hankkia sellaisen, mutten halua sitä kaikkien nähtäville, ajatusvaiheessa ideat kun ovat niin raakavaiheessa, että hävettää näyttää.

  Minun on pitänyt jo jonkun aikaa kirjoittaa työpisteistä, ja tämän muistuttamana tulenkin tekemään sen tässä joku viikko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruokapöytä oli minullakin pitkään kirjoituspaikka ja selkäkivut olivat sen mukaiset. Ostin joku kerta Tarjoustalosta 3 eurolla alaseläntuen, joka oli aivan loistava apu. Suosittelen jotain sellaista tuohon avuksi, mikäli työtuoli joutuu vielä odottamaan.

   Aika moni kirjoittaja varmaan haaveilee noista muistiinpanotauluista. Nyt tosin olen alkanut toivoa kakkosnäyttöä, jolla pyörittää Pininterestiä/Scriveneriä jne kirjoittamisen taustalla. Koskaan ei ole hyvä... ;)

   Hauskaa jos innostuit. :)

   Poista