keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Klinikalle!!!

Sain ajan Helsingin novelliklinikalle!

Bongasin klinikan mainoksen tämän kuun alussa, kun se oli ollut esillä jo kaksi viikkoa, ja päätin vielä kokeilla onneani laittamalla kyselyn. Onneksi tein näin! Sain juuri tiedon, että en mahtunut Hämeenlinnan klinikalle, jonne hain, mutta että Helsingissä on vielä vapaita paikkoja. Ajankohtakin sijoittuu viimeiselle lomaviikolle, joten suostuin saman tien!

Novelli Palaa! hankkeen järjestämissä novelliklinikoissa kirjailijat antavat novellista henkilökohtaista palautetta ajanvarauksella. Juha Itkonen, Sari Malkamäki, Markus Leikola ja Anna Maria Mäki kommentoivat harrastelijoiden novelleja Helsingissä 26.8.

Novellini päätyy siis jollekulle heistä luettavaksi. Rajoittuneen lukemiseni vuoksi en voi sanoa, että joukossa olisi tuttuja nimiä. He vaikuttavat olevan kaikki realisteja ja novelleni on ei-niin-yllättäen spefiä reaalimaailmassa, joten toivottavasti en joudu ylikriittisen realistin kynsiin. ;)

Ko. novelli on käynyt luettavana toukokuusta lähtien useammallakin kommentoijalla ja sen kirjoittaminen ja editoiminen on ollut todella opettavaista. Nyt kun novellin pitäisi alkaa olla pikku hiljaa valmis, jännittää klinikalle meno entisestään. Haluan kumminkin ajatella, että oma nahka on tähän ikään mennessä kovettunut sen verran, ettei maailma kaadu tähän, vaikka tulisi eteen sitä kriittisempääkin palautetta.

Katsotaan elokuun lopulla miten käy! :D

4 kommenttia:

 1. Onnea klinikalle pääsystä! :) Älä pelkää realisteja. Realistit on mukavia. Niin kuin ei-realistitkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :D Eiköhän klinikalla tule olemaan hauskaa. On hyvä saada mielipide, joka ei liity puolivahingossa hurmaavaan personaallisuuteeni ;D

   Poista
 2. Meinasin onnitella mutta sen sijaan käskenkin ryhdistäytyä realismiuutisen suhteen. :p Voipi olla että genre-eroavaisuuksista on hyötyä kun realisti voi kiinnittää eri juttuihin huomiota kuin spefittäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt kyllä ollut ihan tosissani tämän suhteen. ;)

   Olen huomannut, että parhaan palautteen saa usein siltä tyypiltä, joka EI lue ko. genreä. Oman genren kirjoista etsii erilailla positiivisia ulottuvuuksia kuin inhokkigenren kirjoista.

   Poista