maanantai 16. lokakuuta 2017

Unelmien työhuoneessa

Lupailin postausta työhuoneesta jo aikoja sitten, mutta aika on juossut sitkeästi karkuun ja sitten alkoivat sateiset ja synkät päivät, enkä halunnut ottaa kuvia (ja työtilani saattoi olla myös hiukan sotkuinen O.o').

Viikonloppuna kuitenkin onnisti ja tuli ihana auringonpaiste, joten innostuin siivoamaan myös huoneen kunnolla. Tässä siis unelmien työhuone:

Huone on takapihaan päin, joten ikkunasta näkee lähinnä tekemättömät pihatyöt.

Yksi vaatimuksistani työhuoneelle olivat kirjavitriinit, jotta voin lopettaa pölyjen pyyhkimisen.

Työhuoneeseen myös ilmestyi hyvin nopeasti vaaleanpunainen askartelupöytä, jossa olen pääasiassa puuhannut bujoa ja tehnyt muistiinpanoja.

Kauhumetsähenkisen tapetin valitsin itse. Sen viereen sopii loistavasti sanasydän. Pöydällä on tilaustyöruno New Orleansin kapakasta. Toisella pöydällä "omakuva" ja Lemarchandin kuutio.

Haaveilen yhä sähköpöydästä, mutta toistaiseksi työpisteeni on sama. Kaksi reunimmaista hyllyä sentään on tyhjennetty kirkasvalolampun tieltä.

Vitriinistä löytyy mangaa, Stephen King-hylly, kauhuhylly, klassikkohylly, lanuhylly, sarjishylly, kaverikirjahylly, suomispefihylly, taustatutkimuskirjahylly, yksi tyhjä hylly ja ties mitä muuta. 

Askarteluvälineet ovat esillä ja vihot ja muistiinpanovälineet myös.  Ja kotiini tuntuu eksyvän koko ajan vain lisää muratteja ♥   


Viime vuonna luettelin haaveitani työhuoneen suhteen ja nyt on mukava huomata, mitkä haaveet toteutuivat ja mitkä eivät. 

Olen iloinen, että kirjoille on oikeasti tilaa nyt, eikä niitä tarvitsee pinota jokapuolelle. Kaikki kirjani mahtuvat vitriiniin (runokirjat työpisteelle) ja muistivihotkin ovat sopivasti käden ulottuvilla alakaappien sijasta. 

Työpöydän ja -tuolin uusin jossain vaiheessa. Olen päättänyt ostaa sähköpöydän, sillä olen todennut seisomisen todella hyväksi selälleni. Pöytää varten pitäisi kuitenkin ensin säästää. Tarvitsisin myös työtuolin, jossa ei ole käsinojia (saisikohan nykyiset ruuvattua irti?). 

Magneettitauluani en ole kiinnittänyt uudelleen, koska tarkoitus on maalata jossain vaiheessa huoneeseen magneettiseinä. En ole ehtinyt tehdä tätä vielä, mutta onneksi työpisteelle mahtuu yhä kortteja ja talismaaneja. 

Haaveilin alun perin lukunurkkauksesta, mutta olen ainakin toistaiseksi luopunut ajatuksesta. Pidän tilantunteesta yksinkertaisesti liikaa, enkä halua huoneeseen enempää kalusteita. 

Askartelupöytä on varmaan paras ostos, jonka olen huoneeseen tehnyt. Siinä mahtuu viikkaamaan vaatteet, kirjoittamaan käsin, askartelemaan, lukemaan isompia kirjoja ja jättämään lähdekirjallisuutta sopivasti käden ulottuville. 

Oikeastaan ainoa vikatikki huoneessa on kattolamppu, joka on yksinkertaisesti liian himmeä työskentelyyn. "Ankkalamppu" oli suunniteltu mielihalu, vaikka yleensä mietin kalusteissa nimenomaan käytännöllisyyttä. No nyt sitten elän kahden kohdevalon ja kirkasvalolampun turvin pimenevissä syysilloissa. Lampun voisi vaihtaa vaikka heti kirkkaampaan, mutta kun en henno siirtää sitä pois. Se on niin ihana! 

Kaiken kaikkiaan tykkään aivan valtavasti. Täällä on levollista olla. :)

12 kommenttia:

 1. Ihana huone ja kiva tuo Lemarchandin kuutio :)
  Muratti olisi ihanaa, mutta kissallisessa taloudessa vältettävien kasvien lista tuntuu olevan pidempi kuin ne, joita saa olla :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. :D

   Joo olen kuullut juttuja kissatalouksien vaikeasta suhteesta kasvillisuuteen, kissat kun niin mielellään popsivat kaiken tai tekevät kasville muuten hallaa. Eräs tuttavapariskunta oli ratkaissut tämän pitämällä vähäiset kasvit vain amppeleissa. :)

   Poista
 2. Meillä näyttää olevan samanlainen maku! Himoitsen tuota lamppua valkoisena, ehdottomasti vitriinejä, olisin jo ottanut nuo tapetit ellei mies olisi puhunut ympäri, ja askartelupöydän nurkalta löytyvää harmaata susi-/kettuovistoppariakin katselin kaupassa. :D

  Kiitos, nyt näen että tapetit olisivat todella olleet hintansa ja vaivansa väärtti. :) Ihana huone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä outoa! Olin pitkään ostamassa lampun valkoisena, kunnes päätin sovittaa sen muihin kalusteisiin. Tapetit ostettuani minua hirvitti pitkään, että jos ne ovatkin pidemmässä käytössä kamalat, onneksi eivät ole! Mutta että ovistopperikin on tuttu. Meillä tosiaan on hyvin samanlainen maku. :D

   Ehkä voit vielä hommata tapettia tulevaisuudessa? Ei minullakaan ole kuin tuo yksi tapetoitu seinä koko talossa ja se tekee huoneesta kummasti kotoisamman.

   Poista
  2. Joo, taidan kyllä seuraavalla tapetointikerralla ottaa tuon käyttöön. Vielä on joskus tulossa makeover tähänkin työhuoneeseen. :)

   Poista
 3. Ihana huone! Valoisa ja kaunis tapetti, lamppu myös. Vitriinit on myös huiput. Harmi ettei se valaise kunnolla. Minulla on samanlaisia ongelmia, ainoa kunnolla toimiva valoni on keittokomerossa ja se on hiukan ongelmallista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Halusin alunperin kokomatkalta lasiset vitriinit, mutta nuo ovatkin kivemmat, kun alahylyille saa piiloon ei-niin-kauniita kirjoja (mm. opiskelukirjat).

   Minusta kirjoittamiseen tarvitsisi oikeasti sellaisen hypertehoisen markettivalon. Minulla sitä paikkaa tuo kirkasvalolamppu. Ehkä vielä löydät joku hetki kirkkaan ja kivan lampun kattoonkin? :D

   Poista
  2. Tajusin että kommenttini kuulostaa siltä kuin odottaisin vitriinien valaisevan.

   Kirkasvalolamppu tulisi kyllä tarpeeseen! Itse asiassa katossani on kiva lamppu, mutta sillä on vaikeasti selitettävä johto-ongelma enkä ole saanut sitä vielä kuntoon (toisin sanoen tarvitsen paikalle jonkun ammattilaisen). / B

   Poista
 4. Ihana ja kaunis huone, jossa on tunnelma kohdallaan. Olet osannut kasata todella toimivan näköisen kokonaisuuden. Melkein iskee kateus näitä kuvia katselessa. ;)

  Näin syksyllä itsekin kaipaisi kunnon lamppua. Meillä on kyllä ihan hyvä kattovalaisin makuuhuoneessa, jossa työpisteeni sijaitsee, mutta siitä huolimatta viime aikoina on tuntunut, ettei lisävalo olisi haitaksi. Kokonaan eri asia on, mihin sen sitten saisi mahtumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. Harvoinhan sitä pääsee ihan tällä tavalla sisustamaan. :)

   Lokakuun hämärä iskee aina yhtä äkkiä. Liekö omakin siristely vain tottumattomuutta, mutta sellainen supermarkettivalaistus olisi kyllä parasta. Pääasia ehkä, että työt saa tehtyä?

   Poista
 5. Onpas ihanan kauniin ja kodikkaan näköinen huone! Ja tuo kirjakaappi, ah <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Itselle miellyttävällä ympäristöllä on kyllä suuri merkitys työskentelyn mielekkyydelle. Kauan sain kyllä tehdä töitä keittiön pöydällä, sängyssä ja milloin missäkin. :)

   Poista