keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Uusia rivejä

Muutto on ohi. Tavarat hakevat vielä paikkaansa, mutta kirjat ovat päässeet hyllyihinsä (miten omistan näin paljon kirjoja?!). Työpaikka on vaihtunut ja tekeminen hiukan jo tasaantunut. Arki soljuu eteenpäin uusissa uomissaan.

Tärkeintä onkin se, että kirjoittaminen on jatkunut.

Pietarin verikirkon syövereissä

Olen yllättynyt siitä, miten rutiinit on joka kerta haettava uusiksi, kun pitää pidemmän tauon. En ole oikein koskaan osannut vain jatkaa kirjoittamista, vaan minun on uppoudutava takaisin tarinan maailmaan, yleensä lukemalla käsis uusiksi, jotta ikään kuin saisin taas kiinni siitä poltteesta ja pakosta, joka minua ajaa kirjoittaessani. Kummallista miten sellaisen voi unohtaa?

Uusi ympäristö vaatii kyllä totuttelua. Minulla on viimein työhuone, jossa on vain minä, kirjat ja työpiste. Etsin yhä tavaroiden paikkaa ja ahdistun sekasorrosta. Haaveilen suuremmasta työpöydästä ja mietin minne laitan runokirjat ja valokuvat ja askartelujutut ja mitkä talismaanit tarvitsen lähelleni, jotta kirjoittaminen sujuu.

Haaveilen myös verhoista. On kauheaa kirjoittaa yökohtauksia kirkkaassa kesävalossa! O.O

Olin editoinut kevättä pitkin lintunovellia, joka oli tarkoitus lähettää Novaan, mutta kesäkuu oli niin kiireistä aikaa, että jätin novellin vielä tekeytymään. Ehkä keksin uuden kilpailun joku hetki.

Goottinovellin editointikin on viimein päättynyt ja Varjojen lumo- antologia ilmestyy syyskuussa. Odotan sitä jännityksellä!

Pääasiassa olenkin nyt keskittynyt projekti P:n, sillä sen aikatauluttaminen kahdelle kirjoittajalle on sooloprojekteja hankampaa. Tarkoitus olisi saada ensimmäinen raakaversio koelukijoille kesän loppuun mennessä. Tähän liittyen lähdimme rikoskumppanini kanssa alkukuusta muutaman päivän Pietarin reissulle, eräänlaisille kirjoittajatreffeille. Vieras maa ja pieni matkaseurue toimikin todella hyvin, sillä puhuimme käsiksestä koko ajan.

Fabergé-museossa

Kävimme tyypillisissä turistipaikoissa, kuten uskomattoman kauniissa Verikirkossa, Fabergé-museossa, Anna Ahmatova-museossa ja Ermitaasin liepeillä (emme päässeet sisälle asti, sillä katsoimme aukioloajat väärin) ihastelemassa rakennuksia ja kulttuuriaarteita. Pietarissa oli myös paljon kirjakauppoja, joita kiertelimme etsimässä lapsille suunnattuja aakkosten kirjoitusoppaita, venäläisiä satukirjoja, muistivihkoja ja minun tapauksessani bullet journal-tarvikkeita, joita ei Suomesta vielä saa (kuten Faber Castell-kyniä ja laajempaa värivalikoimaa Leuchtturm1917 kirjoihin). 

On yllättävän hedelmällistä lähteä paikkaan, jossa on täysin irti arjesta ja sen ihmisistä. Erilainen kulttuuri aiheutti meissä jatkuvia mikroinspiraatioita, kuten kadulla vastaankävellyt mies, jonka kantamuksesta syntyi anekdootti kirjaan. Meillä oli myös harvinainen tilaisuus viettää aikaa kaksin, sillä asumme eri puolella Suomea ja kommunikoimme pääasiassa Whatsappissa. 

Ja olipa reissu tärkeä irtiotto talokuvioistanikin. Olin juuri viikkoa aikaisemmin saanut muutettua ja hukumme edelleen muuttolaatikoihin, joten ulkomaanmatka irrotti mukavasti siitä. Joimme makeaa viiniä hotellilla ja skumppaa junassa, söimme hyvin ja nauroimme koko ajan. 

Anna Ahmatova-museossa

Laadimme myös paluumatkalla junassa tarkemman editointisuunnitelman, jonka mukaisesti olisi tarkoitus edetä. Saimme nimettyä hahmon, jolta on puuttunut nimi kohta vuoden päivät, ja hommasimme molemmat projektille pyhitetyt muistikirjat reissulta (sain siis tekosyyn ostaa uuden Leuchtturmin XD). 

Luulen että postaan kirjoittamisbujosta joku kerta, kunhan pääsen siihen enemmän sisällle ja keksin jaettavaksi tavaraa, jota voi näyttää bloginkin puolella. Toistaiseksi olen kirjannut sinne vain spoilereita. O.O Bujossa olisi tarkoitus seurailla kirjoittamista, tehdä suunnitelmia, listata kirjasoittolistat eli käsistä inspiroineet leffat, kirjat ja pelit, raapustella lyhyitä tekstejä, runoja ja anekdootteja, listata lähdekirjat tms., kirjoittaa ylös ideoita, laittaa ylös aikataulut koeluvulle ja loppuvaiheessa kustantamot, joille käsis lähtee. 

Tarkoitus oli myös saada instagramiin kuva Starbucks-kupeista, joissa on hahmojemme nimet, mutta tämä ei onnistunut, kun sanoimme vahingossa molemmat saman nimen kassalla. :) 

Reissulta tarttui tietenkin mukaan jos jonkinmoista tuliaista ja talismaania, koska rakastan asioiden hypistelyä. Näistä kuitenkin lisää jokin toinen kerta. ;)

Olen muuten rantautunut instagramiin @salainenelama, jota päivittelen varmaan blogia usemmin. Instagramini ei ole pelkästään kirjoittamiseen liittyvä, mutta jos kuvalliset kuulumiset sekalaisista harrastuksista kiinnostavat... Pääasissa siellä taitaa olla bujoa ja taloa tällä hetkellä. 

Mutta onpa mukava olla täällä taas! 

7 kommenttia:

 1. Olipa mukavan kuuloinen reissu :)
  Toivottavasti pistät kuvia työhuoneesta kunhan laatikot on purettu ja tavarat on saatu paikoilleen. Piti ihan googlettaa Leuchtturm1917. Kauniita värejä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava reissu tosiaan. Ulkomaanreissut kirjoittajien kanssa ovat parhaita, koska kerrankin pääsee tekemään kaiken mitä haluaa yhtä innostuneessa porukassa. :D

   Ja kyllä, tarkoitus on tehdä työhuonepostaus mahdollisimman pian. <3

   En osaisi olla enää pistepaperia, ihan paras keksintö! Ja onhan ne kannetkin kivoja. Mulla on kultainen ja violetti Leuchtturm. :)

   Poista
 2. Reissunne kuulostaa hienolta ja inspiroivalta!

  Antologiaa odotellessa. :)

  VastaaPoista
 3. Mä en kestä tätä kateutta ja tuskaa. Ei mulla muuta. (Paitsi et oikeesti toi, että olit nauranu paljon toi mun huulille hymyn -- oot niin ansainnu iloa ja onnea ja hyvää mieltä!) Paitsi että I TAKE IT BACK, ET OO, AND YOU KNOW WHY. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MitenhäN monta vuotta aiot olla katkera tuliaisten puutteesta, I wonder? XD

   Voin kyllä sanoa, että toistaiseksi en ole Faber Castelleista niin innoissani. Ne on ihan jees, mutta ei kyllä legendaarisia. :P

   Poista
  2. Monta. Ja siis joo, oon lukenu et ne tombow mono drawing penit ois parempia joten haaveilen nykyään niistä. Lähinnä oon katkera siitä leuchtturmien väriskaalasta :D

   Poista