keskiviikko 3. elokuuta 2016

Salarakkaan paluu

Blogin kesätauko osui vaihteeksi heinäkuulle. Yleensähän olen pitänyt lomani elokuussa ja tyhjentänyt samalla pääni. Tänä vuonna väsymys iski aikaisemmin. Bloggaamistauko tekee hyvää. Välillä analysointi ja jäsentely eivät yksinkertaisesti auta eteenpäin ja tarvitaan pelkkää tekemistä.

Mutta mitä kesä olisi ilman kesäkäsistä?

Aivan, ei taas mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Hups. 

En muista kerroinko blogissa eräästä sunnuntaiaamusta muutama kuukausi sitten, kun parantelin pientä krapulaa energiajuomalla ja aloimme kirjoittajakaverin kanssa keskustelemaan eräästä mytologisesta hahmosta, josta molemmat halusivat kirjoittaa, ja hedelmistä ja teineistä ja päädyimme jotenkin tekemään yhteistyötä. Syntyi projekti P.

P on toiminnallinen nuorten kirja, jossa on oma spefimaailmansa, tyypillinen romanssikuvio, 80-lukulaisuutta ja kauhuvaikutteita. 100% darling, jota en aio lahdata.

Alkuun puimme P:tä hiukan sivusilmällä, tarkoitus kun oli vähän keräillä ideoita ennen kuin aloittaisimme. Tämä ei ollut kummankaan ykkösprojekti, joten heittelimme ideoita ja teimme Pinterestejä.

Kolmisen viikkoa sitten rikoskumppanini yhtäkkiä ilmoitti, että oli kirjoittanut ensimmäisen luvun. Noin vain. Ei meillä ollut edes hahmoja vielä, pelkkiä hahmotelmia. No, tsekkasin luvun Drivesta ja ryhdyimme puhumaan ja minäkin aloin kirjoittamaan...

Ja sitten kävikin niin, että Whatsapp täyttyi, Drive täyttyi ja Pinterest-albumit räjähtivät käsiin!

Tämä on saattanut soida jonkin verran viime viikkoina. XD

Kolme viikkoa myöhemmin sanoja on n. 35 000, juonen suuret linjat on mietittynä, pääviisikko on on aika selkeä, sivuhahmot varastavat itselleen sivutilaa (vaikka suhde heihin muistuttaisi enemmän inhoihastusta), salablogimme on täynnä kirjoituksia aiheesta kuin aiheesta ja hahmojen nimet on ollut pakko excelöidä, jotta pysymme kärryillä.

P laittaa minut monessa suhteessa täysin uusille urille. Tutustun itselleni vieraaseen kieleen ja kulttuuriin ja opettelen sitä mukaa kun kirjoitan. Pääsen tekemään toiminnallista käsistä, mitä en ole tehnyt aikoihin. On yllättävän rentouttavaa vain latoa tekstiä ja kirjoittaa laajaa hahmokaartia ja useaa näkökulmaa ilman minimalismin vaatimuksia. Tämä ei myöskään ole minulle tyypillinen angstikässäri, mikä on on plussaa!

Yhdessä kirjoittaminen on helvetin koukuttavaa. Toistaiseksi olemme pääasiassa kirjoittaneet aina molemmat erillisiä kohtauksia, mutta tarkoitus on siirtyä editointivaiheessa yhteiskirjoittamiseen, jotta tekstistä tulee tyyliltään yhtenäisempää.

Meillä on ollut hyvä fiilis. Täydennämme toisiamme siinä mielessä, että toinen on loistava kirjoittamaan dialogia ja teinejä ja toinen on spefipainotteinen juonittelija. Makumme osuu pääasiassa yhteen ja pääsemme toteuttamaan yhteisiä kiinnostuksenkohteita tässä käsiksessä. Innostamme toisiamme. Se tuntuu helvetin upealta, kun on tottunut hautomaan käsiksiä yksin pitkiäkin aikoja.

Toki nyt ollaan häämatkalla, paluu arkeen on vielä edessä. Ainakin kirjoittaminen on upeaa, kun on flow ja raakatekstivaihe. Ehkä pitäisi tuntea syyllisyyttä siitä, etten juuri nyt työstä jotain muuta, mutta en aio mennä sille polulle. Tämä on liian kivaa.

Tavoitteenammehan ovat vaatimattomasti myyntimenestys, trilogia ja maailmanvalloitus. ;)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa mahtavalta! :) Projektinne vaikuttaa tosi kiinnostavalta, toivottavasti raportoit sen etenemisestä täällä lisääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt olisi tarkoitus palata normaaliin postausrytmiin ja koska kirjoittaminen jatkuu, tulee blogiin varmaan enemmänkin juttua tästä aiheesta. Ellen pääätä salata kaikkea. :)

   Poista
 2. Hei, tosi kiinnostavan kuuloinen homma! Paljon tsemppiä proggikseen, yhdessä tekeminen on varmasti ihan mahtavaa. :) Itse olen yrittänyt houkutella omaa tätiäni mukaan uusimpaan proggikseen, mutta hänellä on valitettavan täysi aikataulu (ei ole juuri kirjoitellut johonkin 10 vuoteen, mutta aion herättää innon uudestaan!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yhteisproggikset ovat kyllä haastavia, mutta myös palkitsevia. Toivottavasti saat omasikin lutviintumaan! :)

   Poista