torstai 2. kesäkuuta 2016

Liebster Award

Sain Calendulalta Liebster Awardin (iso kiitos siitä!), joten haasteisiin vastailu jatkuu yhä. :)

Liebster Award-tunnustuksen ideana on tuoda ihmisten tietoisuuteen uusia hyviä blogeja, joilla on alle 200 lukijaa. Homma toimii näin:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto (ylläoleva kuva) esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemasi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.


Jaan palkinnon eteenpäin E.K.:lleAmilleSatsulle, ja milkoushalle.

1. Mitä mieluisaa sinulle on tapahtunut tänä keväänä?
2. Luetko laaja-alaisesti myös omien mieltymyksiesi ulkopuolelta?
3. Koetko kuuluvasi jonkinlaiseen kirjoittajayhteisöön? Kerro siitä.
4. Mitä mieltä olet Rainer Maria Rilken väittämästä: "Taideteos on hyvä, jos se syntyy välttämättömyyden pakosta; muuta arvosteluperustetta sille ei ole."
5. Kuka on mielenkiintoisin kotimainen nykykirjailija tai -runoilija? Miksi?
6. Millainen olisi kirjallinen omakuvasi?
7. Onko sinulla taideteosta, joka merkittävä sinulle tai jollekin tekstillesi?
8. Oletko intertekstuaalinen kirjoittaja? 
9. Mitä haluaisit osata?
10. Saatko päähäsi valmiita lauseita, repliikkejä tai sanapareja?
11. Mitä odotat tulevalta kesältä?   


Ja omat vastaukseni Calendulan kysymyksiin. 

1. Mihin käyttäisit yhtäkkiä saamasi 1000 euroa, jos sinun pitäisi käyttää se ”turhuuteen”? (Ei siis arkielämään, perusvaatteisiin, terveyteen, jne.)

Lähtisin varmaan reissuun, mutta minne? Luulen että menisin toisenkin kerran Islantiin. Menisin pidemmälle luolakierrokselle ja kävisin katsomassa Dettifossin vesiputousta uudelleen, nyt ehkä hiukan rauhallisempaan aikaan ja eväiden kanssa. Se on jotenkin maaginen paikka. Lukisin myös enemmän islantilaista kirjallisuutta ja kävisin museoissa. 

Toisaalta olisi kiva lähteä kirjoittamiskurssille isomman porukan kanssa samaan malliin kuin Kreikan reissulla. Opiskelu, museot, inspiroivat ihmiset ja nähtävyydet inspiroivat. Paikka olisi jokin merkittävä kirjallinen tai kuvataiteellinen maa.


2. Minkä vitsin kerrot jos on pakko?

Minun huumorintajuni on kyllä surkea. Yleensä heitän läppää itsestäni, eli laiskuudestani, introverttiydestäni tai sietämättömästä luonteestani. Minulle harvemmin tapahtuu mitään varsinaisesti vitsikästä. 


3. Mikä on ärsyttävintä kesässä?

Hyttyset!


4. Mitä laulat karaokessa? Kyllä, kyllä, mikrofoni on jo tungettu käteesi ja innokas humalainen yleisö odottaa. Mitä laulat?

Olavi Uusivirta feat. Anna Järvinen Nuori ja kaunis
Encorena sitten Anssi Kelan Kaatua kuin puu.


5. Kuinka pukeudut/pukeutuisit Pride-kulkueeseen?

Tuskinpa mitenkään erikoisesti. Arvostan mukavuutta yli kaiken ja pidän usein pukeutumisideoista enemmän teoriassa kuin käytännössä. Pride-kulkueet ovat kyllä näyttävän näköisiä! On hienoa, että ihmiset ovat niin intohimoisia asian suhteen. 


6. Mikä oli viimeksi noloa? Edes pikkuisen noloa?

Menin uuden auton kanssa autonpesuun ja otin vaihteen vapaalle liian hitaasti, joten auto huljahti linjalla luotina eteenpäin. Työntekijöitä ja muita jonossa olijoita nauratti, kun nainen oli taas päässyt rattiin. 


7. Uudessa ylioppilaskokeessa eteen tulee suullisia tehtäviä kielikokeessa. Osaisitko neuvoa ruotsiksi reitin lähimpään apteekkiin?

Todennäköisesti en, koska ruotsini on pahasti ruosteessa, mutta yrittäisin kyllä kaikkeni. Siitä tulisi villi, ruotsia etäisesti muistuttava elekielen ja mongerruksen performanssi. O.o'


8. Mikä on oudoin paikka, josta olet herännyt?

Unissakävelen aina takaisin sänkyyn. Mutta olen kyllä räplännyt unissani mm. hellan nappeja. Ja juttelen aika outoja unissani. 


9. Mitä ostit viimeksi?

Ison kasan alekirjoja. Irina Javenen runokokoelman Euroopan kylmin talvi, Jung Changin Kiinan viimeinen keisarinna, Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaani ja Johanna Venhon Syntysanat


10. Millaisia mattoja on asuntosi lattioilla?

Halpoja, litteitä IKEA-mattoja. Uneksin värikkäästä persialaisesta matosta, mutta asuinkumppanini ei diggaa niistä. Saa nähdä missä vaiheessa salakuljetan itselleni taikamaton. Se sopisi hyvin "taikalamppuuni", joka on siis IKEAsta ostettu läpinäkyvä, vihreä, rintaliivejä muistuttava halpislamppu yöpöydälläni. Pidän omituisista asioista.


11. Haluaisitko lemmikiksi mieluummin pienen lohikäärmeen vai kerberoksen pennun?

Riippuu hiukan lemmikin koosta. Voisin ottaa mielelläni sellaisen sudenkorennon tai pikkulinnun kokoisen lohikäärmeen, isomman kanssa tuskin viihtyisin. Kerberos voisi olla kiva jos se olisi luukoira. Oikeasti kyllä tyytyisin ihan tavalliseen kissaan. XD 

2 kommenttia:

  1. Kiitos, olipa mukava yllätys :) Vastaus haasteeseen löytyy täältä: http://kirjailijana.varjohovi.net/2016/06/liebster-award-2.html

    VastaaPoista
  2. Hyttyset tosiaankin ovat ärsyttäviä! Oi, pikkulinnun kokoinen lohikäärme... ottaisin heti.

    VastaaPoista