sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Etenee

En ole saanut kirjoitettua. Mikä on varmaan ihan normaalia. Minulla ei ole ollut kunnon kirjoitustaukoa pitkään aikaan. Silloin kun pidin taukoa TH:sta, kirjoitin runoja/fanfikkejä/novellia. Nyt en ole kirjoittanut yhtään mitään.

Mikä tietenkin heijastuu blogiin. Vaikea keksiä puhuttavaa, kun olen lähinnä koomannut sohvalla. Olen kuitenkin diagnosoinut lamaantumisen: juuri nyt raakateksti ei irtoa, joten kannattaa editoida.

TH:ta en voi vielä editoida. Olen saanut muutaman palautteen, mutta odottelen vielä suurinta osaa. Käsiksen alku on käsittelyssä Viidassa ensi viikonloppuna, jee. Samalla saan ohjaajaltamme henkilökohtaisen palautteen.

En tiedä miten muut palautetta odottavat ihmiset pysyvät järjissään. Eikä tämä ole edes ensimmäinen kerta, kun saan palautetta! O.o'

Mutta lusmuiluni loppuu nyt. Ryhdyin editoimaan VH:ta, koska siitä sentään on raakatekstiä. Käsiksessä on selvästi työstettävää, mutta siellä on seassa aika mielenkiintoisiakin juttuja. Jäin pohtimaan sen suhdetta TH:n ja sitä miten näistä näkyy, että ne ovat saman kirjoittajan käsialaa. Ne nimittäin tuntuvat hyvin erilaisilta.

Ehkä en mieti liikaa vielä. Tärkeintä että tekee jotain hyödyllistä. :)

8 kommenttia:

 1. Samaa odottamiskestämättömyyttä täällä. Mutta mulla on kaksi kässäriä kustantamokierroksella, ei varmuutta mistään. Yhtään mistään. Hienoa olla esikoiskirjailija ja sitten kuitenkin taas samassa sopassa kuin pari vuotta sitten. Eh. Jos sanon, etten ajattele asiaa joka päivä, valehtelen. Noh, kanavoin tätä tuskaa kirjoittamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään ei siis muutu, tämäpä lohduttavaa! XD

   Tuo on varmasti piinaava vaihe. Palauterundeilla sentään on molemminpuoleinen keskusteluyhteys, toisin kuin kustantamoiden kanssa. Ne saattavat hautoa käsiksiä ikuisesti. :(

   Aina on kuitenkin mahdollisuus, että tällä kertaa tärppää. Ja tuotteliaisuus on hyvä asia. Kaksi käsistä rundilla on aikamoinen ylpeyden aihe. :)

   Poista
 2. Minäkin olen nyt 1,5 kuukautta odotellut palautetta yhdestä tarinasta, toinen lähti helmikuun alussa eteenpäin ja siitä pitäisi tulla palaute maaliskuun alussa. Tuosta ensimmäisestä en tiedä, koska tulee... menin tyhmänä sanomaan, ettei ole kiire enkä antanut mitään toiveaikataulua. x)

  Välillä sitä tarvitsee vain täydellistä irtiottoa ja sohvakoomausta. Hienoa kuitenkin, että olet päässyt taas editoimisen makuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh, tuo on varmasti tuntunut pitkältä ajalta! Minulla on ollut todella nopeita koelukijoita, en ole odottanut palautteita koskaan reilua kuukautta pidempään. Toisaalta olen itse nopea lukemaan, ehkä se auttaa muissa tarvetta lukea myös minun juttuni nopeasti?

   Kannatan aina toiveaikataulua, etenkin jos koelukijakuviot eivät ole vielä vakiintuneet. On aika ikävää odotella pitkään, ainakin ei-kirjoittavat koelukijat eivät aina ihan tajua miten tuskallista odottaminen on. :)

   Poista
 3. Minä en ole vähään aikaan kirjoittanut mitään uutta, mutta nyt minulla on itse itselleni asettama editointidl. Ehkäpä se potkii vauhtia, on se jo alkanut jonkin verran toimia. :) Säännöllinen kirjoitus/editointirytmi on ollut vähän hakusessa.

  Odottavan aika on tuskaisa, mutta onneksi sinulla on jotain minkä kanssa puuhata. Ja viikko ei ole pitkä aika enää, sitten ainakin saat palautetta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tajua miksi raakatekstin kirjoittaminen muuttuu koko ajan vaan vaikeammaksi! Haluaisin vaan editoida! Ehkä itsekriittisyys kärjistyy jossain vaiheessa, kun on tehnyt muutaman (kymmenen) editointirundin ja alkaa tajuta miten kauan teksti voi hakea muotoaan?

   Kannatan kalmanrajoja! Niiden kanssa harvemmin menee vikaan. :D

   En tiedä olenko olenko innoissani vai kauhuissani palautteesta. O.O

   Poista
 4. "En tiedä miten muut palautetta odottavat ihmiset pysyvät järjissään", jaa'a, en tiedä. Muistan kuinka tuskallista on odottaa palautetta samalla kun pikkuhiljaa muutuin ylidramaattiseksi ihmisraunioksi koska kukaan ei heti voinut lukea ja kommentoida tekstiä. Sitä aina odottaa että koko muu maailma on yhtä innoissaan omasta tekstistä kuin itse, vaikka ei se aina niin mene :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onneksi itsellä on sen verran kokemusta koelukemisesta muille, että ymmärrän aikatauluttamisen ikävyydet, enkä odota supernopeita vastauksia. :)

   Vaikeaa on kai lähinnä se, että tekstistä kannattaa päästää odottelun ajaksi irti, koska sen kanssa ei voi kuitenkaan edetä ennen palautteita. Tai ei kannata edetä. Itsellä tämä oli hyvin vaikeaa, mutta onnistuin siinä viimein.

   Poista