tiistai 15. joulukuuta 2015

Twitterin vaarat

En ole aloittanut editointia. Tai siis editoin kyllä, mutta en kässäriä vaan urbaaninovellia. Koska jostain syystä en nyt jaksa teinejäni ja tämä täysin hyllylle jäänyt novelli luistaa nyt erinomaisesti.

Tärkeämpää kai, että teen jotain hyödyllistä? En ole oikein lanutuulella tällä hetkellä. Plus, olen pyöritellyt TH:ta yli vuoden päivät aika yhtäjaksoisesti. Pari päivää tuskin tuhoaa minua tai käsistä (joo, elän valheessa).

Asiaa ei oikein auta se, että eksyin YA-sankarin Twitteriin, jossa tämän koko luomakunnan ihanin, komein ja vahvin nuorukainen kertoo mitä todella ajattelee YA-romansseista ja niissä esiintyvistä klisheistä.

Oma kässärinihän ei ole mikään YA-romanssi - tai no, on siinä romanssi, mutta se ei ole pääasia, okei? Kässärissäni on JUONI. Upea, yllättyksellinen ja omaperäinen. Romanttiset kuviot ovat sen rinnalla pientä.

Ja käsishän on täysin klisheevapaa, tyttöjä voimauttava coming of age-tarina, joka on kirjallisesti kunnianhimoinen (ihan totaalisesti olen Finlandia Junior ehdokkaana, katsokaa vaan)!


(TH:ssa juodaan hirveästi kahvia, kuunnellaan musiikkia - onneksi uutta - ja kirjoittaviakin teinejä löytyy. Hups.)


(Pitää varmaan lukea kässäri vielä n-kertaa... O.o')


(Vielä ehtii kadottaa lyriikat helvettiin... mutta onko pakko deletoida runotkin? @.@)


(Totaalirepes XD XD ...Tämä ei tietenkään liittynyt kässäriini millään tavalla!)(Miksei musiikkimaku muka ole hyvä yhteensopivuusindikaattori???)


(Pakko.Lopettaa.Lukeminen. O.O' O.O')


(Suuteleminen on rankkaa puuhaa!!)


(HAHAA! Poistin ylitsevuotavat ulkonäkökuvaukset jo viime keväänä - jostain syystä niitä on aina raakaversiossa - eikä kenenkään silmänväriä kuvata! VICTORY!!!)


(...kosahdin heti takaisin klisheepaskalistalle! XD)


(APUA!! TÄÄLTÄ ON PÄÄSTÄVÄ POIS!!!)


(Tiedänkö minä? Tietääkö lukija? Apua, saan kässäripsykoosin...)


(Ei ole käsikirjoitusta. Se oli vain unta. Pitkää, kamalaa unta. O.O)


(Päähenkilö katsoi hänen upeisiin, tummiin silmiinsä. Oi, hän oli upota tuohon katseeseen. Se nuoli hänet kauttaaltaan pitkin limaisin vedoin, sai ihokarvat pystyyn-

Hetkinen, rupesinko kirjoittamaan Hevoshoukutuksen jatko-osaa vai mitä? O.o')

[kirjoittajan mielenterveyden turvaamiseksi Twitter on toistaiseksi käyttökiellossa]

11 kommenttia:

 1. Hahah, seuraan Twitterissä YA-sankaria myös. Mahtavia twiittejä! Toisaalta aika moni noista esimerkeistä (liian moni!!) kolahtaa omaankin kässäriini, joten taidanpa repiä tämän typerän virneen naamalta ja rykäistä nolona. Mutta eikös sanonta mene: “A cliche is a cliche because it works”? (huomaatko miten yritän selitellä itselleni, että on ihan ok luoda punatukkainen henkilöhahmo ja kuvailla sinivihreitä silmiä? :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin paljon kun tykkäänkin lueskella tämäntyyppisiä klisheelistauksia, en usko elämään ilman klisheitä... menipä dramaattiseksi. O.o' Sanotaan pikemminkin, että en usko kirjoihin ilman klisheitä! XD

   Näitä on aina hyvä tutkailla ja miettiä oikeuttaako joku klishee paikkansa tekstissä. Minusta on ihan OK kirjoittaa nuorille toiveiden toteutumistarinoita ja idealisoida jonkinverran. Minä ainakin luin todellisuuspaon vuoksi nuorena. Mutta joku kriittisyys kannattaa ehkä säilyttää, ettei meno mene liian sokeriseksi.

   (Minäkään en poista punapäistä hahmoani. Siihen on hyvä syy, lupaan sen!! O.O)

   Poista
 2. :D :D Minäkin seuraan välillä! Ihan mahtava ja postauksesi myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos hermoromahdukseni oli viihdyttävä. :D :D

   Poista
 3. Minä en seurannut, mutta nyt seuraan. Saa nähdä, minkä kässäripsykoosin onnistun seuratessani itsekin kehittämään. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo sanomassa, että tässä työstetään läheinnä lukioon sijoittavaa YA:ta, mutta mistä minä tiedän mitä kirjoitat seuraavaksi! Ja onhan fantasiassakin reilusti näitä maaginen silmänvärijuttuja. XD

   Toivottavasti pysyt lujana, etkä saa kässäripsykoosia! ;)

   Poista
  2. Joo, en ole toistaiseksi sijoittanut tarinoitani lukioon, mutta silti kummasti tuntuu, että saan noita kliseitä tungettua mukaan. Ehkä siksi, että päähahmoina on nuori aikuisia ja mukana on romanssia, vaikka fantasian puolella liikutaan.

   Ja onpahan minullakin punapäinen päähahmo. ;D Olkoonkin vain yksi isosta katraasta, niin silti.

   Poista
 4. Öhöm.... minä en ole varmasti syyllistynyt yhteenkään näistä!

  Minä olen hyvin epätwitteröitynyt, mutta ehkä pitäisi tehdä joku parannus asiaan. Varsinkin nyt, kun yritän kaikin keinoin keksitä tekosyitä olla editoimatta yhtä pikku ilkimystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikinä vai viime aikoina? XD

   En minäkään ole twitteröitynyt vielä. Luen vain joitain tilejä. Tiivistyminen on ongelma kässärissäkin! O.o'

   Poista
 5. Mikä postaus! :'D En myönnä sortuvani näistä mihinkään. Paitsi ehkä.. Ei! Silmien väristä ei puhuta!

  P.S. Tässä on sinulle jouluhaaste! ^^
  https://kirjainunelmia.wordpress.com/2015/12/22/joululahjatoivelista/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkulähteessä on kyllä näitä lisää jos itseään haluaa kiduttaa? Valkkasin tietenkin ne, jotka "puhuttelivat" minua. ;)

   Oi kiitoksia, tuohan vaikuttaa mielenkiintoiselta. :D

   Poista