sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Tänään

Tänään en tehnyt mitään kirjoittamisen kannalta merkittävää. Oikeastaan en ole tehnyt mitään kirjoittamisjuttuja oikein koko viikkona. Työviikkoon mahtui tavallista enemmän pitkiä päiviä, ylitöitä. Tällaista se on uusien vastuiden kanssa kunnes ajankäyttöön saa enemmän perspektiiviä. Käsivaivojen loputtua olin mökkeilemässä, luin Sylvia Plathin Sanantuojat, join liikaa kultahippuskumppaa, pelasin hohtokrokettia, rentouduin poreammeessa ja tänään olen toipunut.

Aina välillä on tällaisia seisahtaneita päiviä, on vaikea keksiä niistä mitään sanottavaa. Proosaa olen lukenut niin vähän, ettei eteen ole tullut blogattavia kirjoja ja runoista en edes osaa blogata. Myönnän miettineeni myös blogin kohtaloa, että pitäisinkö hetken taukoa. Toistaiseksi päätin vielä jatkaa, vaikka kaipasinkin hiukan muutosta.

Siksi blogilla on nyt uusi ilme. Kolme vuotta oli varmasti riittävästi vanhalle lookille. :)

Syön suklaata ja juon teetä. Välilehdellä on auki fikki, huomenna lupasin aloittaa jonkun suomalaisen kirjan hyllystä, vaikka onkin hankala lähteä uuteen tarinaan, kun edellinen lukujuttu oli niin hyvä. Hyvät kirjat jotenkin vaativat sellaisen jäähdyttelyajan ennen seuraavaa. Tai näin minulla.

Mietin alustavasti marraskuuta. Harkitsen puolinanoa, kuten viime vuonna TH:n kanssa. Se oli minulle sopiva tahti ja siitä syntyi erinomainen pohja kässärille. 50 000 on muutenkin suomen kieliselle kirjalle aika tuhti pituus. Toki pitempiä kirjoitetaan, mutta olen huomannut etten ole itse sellainen kirjoittaja. Minusta on kuoriutunut vuosien varrella minimalisti.

Ensi lauantaina käyn Turun kirjamessuilla pyörähtämässä. Minulla ei oikeastaan ole mitään tiettyä ohjelmaa suunniteltuna, ajattelin hieman harhailla ja tehdä vähemmän muistiinpanoja. Kirjamessuilla on kiva käydä ilman ankkuroivaa johtoajatustakin. Välillä harhailu on tarpeen.

9 kommenttia:

 1. Kaunis blogin uusi ilme! Olen aina välillä itsekin ajatellut, että pitäisi tehdä omalle jotain, mutta en ole vielä jaksanut.

  Hihii, hyvä että peräti 50 000 sanan romaanejakin kirjoitetaan suomeksi, terv. nimim. "Toivottavasti saan tuon kässärini vihdoin alle 150 000 sanan tällä kierroksella". Mutta ymmärrän toki mitä tarkoitat, eri kirjoittajilla on eri tyylit. Minusta taas ei ole minimalistiksi, vaikka se olisikin paljon enemmän nykyaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen yrittänyt vaihtaa ilmettä moneen otteeseen, mutta palasin aina aiemmin takaisin vanhaan. ;)

   En kannata sokeasti sanamääriin tuijottamista. Luulen että olin onnellisempi kirjoittaja, kun en vielä miettinyt pituuksia. Niiden kanssa tulee helposti venytettyä tai leikattua liiaksi.

   Poista
 2. Ihanan utuinen taustakuva blogillasi. Tykkäsin vanhasta ulkoasusta, mutta tämä todella hivelee silmää.

  Minäkin mietin joka vuosi nanoa ja joka vuosi se hukkuu muiden kiireiden alle tai tekosyynä on keskeneräinen tarina, jonka takia ei voi aloittaa uutta. Ehkä pitäisi kääntää asia niin päin, että käyttäisi nanoa tekosyynä työstää jotain keskeneräistä.

  Toivottavasti Turun kirjamessuilla on mukavaa. Pitäisi taas itsekin aktivoitua ja käväistä joillain kirjamessuilla pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tämä sopii hyvin blogin utuiseen teemaan. :)

   Suosittelen kyllä nanottamisen kokeilua. Se auttaa organisoimaan muuta elämää kirjoittamisen tieltä ja opettaa itsekuria. Minä en oikeastaan ole saanut siitä kauhean hyviä kässäreitä pihalle (poikkeuksena nykyinen), mutta hyödyllistä ja hauskaa se on silti ollut!

   Poista
 3. Kaunis uusi ulkoasu blogillasi! Todella seesteinen. Vähän kyllä hätäännyin jo, kun mainitsit pitäväsi blogitaukoa...

  Puolinanoa olen minäkin harkinnut. En ole kirjoittanut uutta raakakäsistä yli vuoteen ja se alkaa pikkuhiljaa tuntua. Nano on samalla hyvä sysäys saada uusi tarina aluilleen, koska monesti juuri se aloittaminen ja ensimmäiset 20 sivua ovat kaikista työläimmät. Pituutensa puolesta voisin yrittää kokonaista nanoa, koska kirjoitan n. 80 000 sanan stooreja, mutta ajanpuutteen vuoksi tiedän yrityksen toivottomaksi.

  Pidä kivaa Turussa! Haluaisin itsekin lähteä ihan vain kiertelemään ja nauttimaan messutunnelmasta, mutta Turkuun on vähän työläs lähteä junalla ihan vain "pyörähtämään".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipaan vähän enemmän seesteisyyttä, siksi varmaan blogiakaan ei niin kauheasti jaksaisi päivitellä. Noh, kenties into palaa vielä. Tämä on välillä niin kausittaista. :)

   Tuskinpa kukaan odottaa kirja vuodessa tahtia sinulta, joten helpomminkin saa toki ottaa! Mutta kokeile ihmeessä jos siltä tuntuu. Joukossa hulluus leviää!

   Joo, pyörähtely ei ole ihan helppoa ilman autoa. Ehkä sitten Helsingin messuille? ...mitä minä puhun, sinähän alat kohta jo esiintyä messuilla! O.O'

   Poista
  2. No mutta kunhan päivität edes silloin tällöin. :) Ettet kokonaan sentään lopeta. Täältä saa aina hyvin intoa omaankin kirjoittamiseen.

   Kirja vuodessa olisi kyllä ideaali. ^-^ Tai en siis valittaisi, jos saisin sellaisen rytmin päälle. Mutta katsotaan.

   Helsingin kirjamessuille olen tulossa! Torstaista lauantaihin ainakin. Sunnuntaina en pääse, koska silloin on Hansin ekat koiranäyttelyt. Huiii! Omiin messuesiintymisiin menee vielä ainakin se vuosi (sillä oletuksella, että pääsen esiintymään), joten ei kannata minua niputtaa vielä noiden the kirjailijoiden joukkoon. :D

   Poista
 4. Kaunis uusi ilme! :)

  En ole vielä päättänyt nanoamisesta, yleensäkin päätän vasta lähempänä. Vaikka eihän marraskuu niin kaukana ole... Puolinano kuulostaa hyvältä idealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Käytin tähän aikaa. :)

   En minäkään ole kiveen tätä hakannut. Katsotaan lähempänä!

   Poista