maanantai 31. elokuuta 2015

Syyspäivänä

Lomalla oleminen on eräänlaista pilven reunalla elelyä. Ei aikatauluja, ei rutiinia, vain täydellinen irtautuminen. Kolme viikkoa on minulle ihan riittävä aika kellumista, sen jälkeen jo kaipaan takaisin töihin. Päivätyö on minulle eräänlainen selkäranka, jonka ympärille kaikki muu rakentuu. Pidän arjestani.

Nyt pitäisi kuitenkin lopettaa kelluminen ja järkeistää taas syksyn ajankäyttö (ja purkaa matkalaukkuni).

Karkailevia pilviä Islannissa...

Elokuun lopun deadline kässärille ei nähtävästi toteutunut. Pitäisi kai harmittaa enemmän ja ruoskia itsensä hommiin uudella aikataululla, mutta jostain syystä en ole kauhean masentunut tästä. Minulla oli tosi hyvä kesä. En pode minkäänlaista katumusta ajankäytöstäni.

Minulla on voimakas tuntemus, että tarina tulee kyllä paperille noroina omalla ajallaan. Pakottaminen tuntuu erittäin vastenmieliseltä. Ja minulla on turvallinen olo, sellainen visio kaikesta. Tuntuu kuin minun pitäisi vielä taipua enemmän, jotta saan kässäristä juuri sellaisen kuin pitää.

Toki uutiset muiden kustannussoppareista ja kirjamessuista saavat itsessäkin aikaan kärsimättömyyttä ja sellaista lempeää kateutta, joka pikemminkin puskee eteenpäin kuin rampauttaa. Se on kuitenkin käynyt koko ajan enemmän vain kohinaksi oman tekemisen rinnalla.

Olen onnellinen juuri nyt. En usko, että kustannussopimus tekisi minua onnellisemmaksi, mutta itseni riuduttaminen ja sellaisen pakkomielteinen jahtaaminen tekisi minut varmasti onnettomammaksi.

Vielä kerran Gullfossin vedet

Tuleva syksy näyttää haasteelliselta. Töissä puhaltavat uudet tuulet ja edessä on uusien työtehtävien opettelua. Viita-akatemia jatkuu. Rahan suhteen edessä on tiukka pätkä. Jossain vaiheessa on pakko  myös kuntoilla aktiivisemmin, sillä päätetyö töissä ja kotona on todella rankkaa kropalle. Ja vaikka syksy on parasta aikaa vuodesta, tulee pimeys aina raskaammaksi ja raskaammaksi.

En nyt jotenkin halua lyödä kaikkien muiden haasteiden päälle tiukkaa kirjoitustahtia, jossa pusken itseni uuvuksiin. Kaikki kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella, tiedostan tämän, mutta liiallinen epämukavuus ei ole hyväksi sekään.

Outoa miten kärsimättömyyteni tulee ja menee. Kuukausi sitten halusin jo lukijoita, nyt taas en. Pidän tämän vielä itselläni hetken. Poistan ja lisään. Darlingsit lohkeavat paikoiltaan melkein itsestään. Kuukauden tauon jälkeen puutteet ovat selkeät ja väsymys poissa.

Ensimmäinen raakaversio valmiiksi viimeistään jouluksi? Ehkä se on riittävän pitkä takaraja tällä erää. :)

6 kommenttia:

 1. Otat ihailtavan chillisti. Minä pilasin puolet lomastani pakkokirjoittamalla. En suosittele!

  PS Matkalaukun purkaminen on yllättävän haastavaa. o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on puhdasta realismia, sillä yli puolelle syksyn viikonlopuista on jo ohjelmaa, eli en oikeasti ehdi kirjoittaa maksimia. Katsotaan miten pitkään tätä chillausta kuitenkin jatkuu? ;)

   Pakkokirjoittaminen kuulostaa ikävältä. :(

   Poista
 2. Kannattaa varmasti antaa tekstille juuri sen verran aikaa kuin itsestä tuntuu hyvältä. Kirjoittaja itse tunnistaa kuitenkin parhaiten, tarvitseeko se vielä kahdenkeskistä aikaa, kaivataanko jo koelukijoita jne. joten jos mitään todellisia, ulkomaailman asettamia deadlineja ei ole (esim. kirjoituskilpailuun osallistuminen), niistä itse asetetuista ei kannata pitää turhan tiukasti kiinni - voisi vaikka sanoa että deadlinekin on hyvä renki mutta huono isäntä. ;-) Kirjoittaminen on kuitenkin vaikeasti ennakoitava prosessi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aikamoista köydenvetoa aika ajoin. Välillä matelee, välillä saa kiskottua köyttä ja välillä se karkaa kokonaan. Kunnianhimo potkii kuitenkin sen verran persuuksille, että tuskinpa tämä jää pöytälaatikkoon pysyvästi. :)

   Poista
 3. “I love deadlines. I love the whooshing noise they make as they go by.” Douglas Adams. Lempilainaukseni häneltä. Ei kannata ottaa deadlineja liian vakavasti, ainakaan jos niiden takia olisi vaarassa joutua uuvuksiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on minunkin suosikkilainauksiani. :D

   Poista