sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Mistä saan toivoa

Törmäsin hauskaan haasteeseen, joka osui kohdalle juuri sopivasti viime postauksen angstaamisen jälkeen. Löysin tämän suljetusta blogista, joten en nyt linkkaa alkuperäiseen. ;)

Kirjoittaja: listaa kuusi asiaa, joista saat toivoa silloin kun tuntuu siltä, että kaikki menee pieleen!

1. Luen vanhoja tarinoitani. Niitä joita kirjoitin ennen julkaisuhaavetta. Tai vaihtoehtoisesti kaivan esille muistivihkolaatikkoni, jossa on 20 vuoden ajalta kaikki muistivihkoni. Niitä lukiessa tulee sellainen lämmin ja nostalginen olo, ja muistan, että en enää osaa olla kirjoittamatta.

2. Treffaan Motivaatiovalasta!

3. Laitan valot pois, otan kynän käteen ja kuuntelen klassista soittolistaa. Näiden sisältö vaihtelee aina hieman, mutta leffamusiikki ja klassinen vievät minut aina oudon keskittyneeseen mielentilaan. Juuri nyt soittolistalla on mm. Clint Mansell Stay with me, Max Richter Written on the sky, Somei Satoh BifuGeorge Fenton It comes like the tide, Hans Zimmer Mountains ja Dario Marionelli Wandering Jane.

4. Hölmöilen:

PS. Älkää ottako tätä tosissanne! O.O

5. Luen runoja. Ne muistuttavat minua siitä, miten vähällä voi luoda huikean kuvan ja ajatuksen. Sanoja ei tarvita tuhatta, tarvitaan vain oikeat sanat.

Tässä ote Aale Tynnin runosta Sinä:

"Sinä täytit rintani tyhjyyden, sinä avasit linnun suun,
sinun armosi varassa viserrän oksalla elämänpuun.
Voit huomenna kurkkuni murskata, minut särkeä
kokonaan,
mutta suuruuttas minä viserrän niin kauan kuin saan."

6. Postaan blogiin aiheesta kuin aiheesta. Välillä joku postaus jää ikuisesti luonnoksiin, mutta ongelmista kirjoittaminen auttaa analysoimaan niitä ja keksimään keinoja niiden ratkaisuun. Ja jos en postaa, niin juttelen kirjoittajakavereille angstistani. Joku keksii aina oikeat sanat, joilla pääsen eteenpäin. :)

5 kommenttia:

 1. Postaaminen on loistavaa terapiaa. Voisin tehdä haasteen itsekin, jos keksin näin monta kohtaa. o.O

  VastaaPoista
 2. Kiva lista ja saatanpa pölliä tämän postausidean! :) (Minulle muuten kohta yksi aiheuttaa ongelmia, koska vanhat tekstit tuntuvat niin kamalilta, että ne saavat kiemurtelemaan häpeästä. :D Mutta on niissä kyllä jotain hauskaakin ja nostalogista, ja tietenkin riippuu siitä kuinka kauas mennään.)

  Varsinkin musiikki ja hölmöily, sekä tietty valas, ovat aina toimivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuon unohdin sanoa! Vanhoja tekstejä EI pysty lukemaan! :D

   Poista
  2. OK, kaunistelin postaukseen hieman. Luen vanhoja fikkejäni, eli englanniksi, eli hitaat aivot eivät lue joka sanaa tai pysähtele kauhistelemaan. Luen siis vain juonta, joka on ollut joskus ihan jees. ;)

   Poista