torstai 25. kesäkuuta 2015

Soundtrack

Koska minulla ei ole mitään oikeaa päivitettävää kirjoittamisesta, ajattelin jakaa pari biisiä, jotka tuntuvat välittävän nykyisen kässärin tunnelmia. En pahemmin välitä kirjoihin painetuista soundtrack-listoista, mutta tällainen vapaamuotoisempi on ihan hauska.

Nämä eivät aina osu lyriikoiltaan täysin nappiin, mutta biisien perustunnelma on lähellä joitain kässärin hetkiä. Listahan olisi ihan loputon, mutta tässä viisi aika osuvaa:


Lana Del Rey - Young and Beautiful


David Bowie - Underground (The Labyrinth opening)


David Bowie - Cat people (putting out fire)


Within Temptation - Stairway to the skies


Lissie - Go your own way (Fleetwood Mac cover)

Synkähköjä tunnelmia. O.O

4 kommenttia:

 1. En tiennytkään, että jotkut listaavat kirjojen loppuun soundtrackeja, mutta ehkä ei vain ole sattunut sellaista kirjaa omalle kohdalle.

  Joka tapauksessa kiva postaus. Kuuntelen itse melkein aina kirjoittaessa jotain musiikkia, joten on mielenkiintoista päästä kurkistamaan, mistä kappaleista muut hakevat inspiraatiota. Puolittain tekisi mieli itsekin tehdä vastavanlainen postaus, mutta luukutan tällä hetkellä non stopina Gacktia, joten tulisi ehkä hieman yksipuolinen juttu :D

  Kaikki nuo kappaleet maalaavat ainakin minulle tummia, mutta kiehtovan kauniita sävyjä. Kenties se näkyy tekstissäsikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, soundtrack-listauksia on ilmestynyt ihan painettuihin kirjoihin, lähinnä kai nuorten kirjojen puolella viime vuosina. Tämä selvisi minulle joku vuosi sitten Finnconissa, kun kirjailijat olivat musiikkipaneelissa puhumassa omista musiikkitottumuksistaan.

   Soittolistani ovat yleensä tosi vaihtelevia, joten oli hankalaa valita biisejä. Uskon myös että ne tarkoittavat usein kirjoittajalle ihan eriä kuin lukijoille, sillä kahden osapuolen suhde tekstiin on erilainen (lukija lukee vain sen mitä sivulla on, kirjailija ehkä myös sellaistakin mitä ei ole sanoina).

   Pelkästä Gacktista voisi joo tulla hieman yksipuolista, mutta musiikkipostaukset ovat muuten ihan kivoja. ;)

   Siitä on kyllä hirveän pitkä aika, kun on itse kuunnellut viimeksi J-poppia/rokkia. En edes muista Gacktin biisejä nimeltä! Toisaalta taisin kuunnella aikanaan lähinnä Hydeä, Dir en Greyta ja Nightmarea.

   Poista
 2. Tämä on hauska juttu, että miten erilaisia me kirjoittajat olemme. Minä en pysty kuuntelemaan yhtään mitään kun kirjoitan, täysi hiljaisuus pitää olla. Muutenkaan musiikki ei inspiroi minua kirjoittamaan, kirjat etunenässä tekevät sitä, sitten tv-sarjat ja leffat. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tässä on selvästi kaksi koulukuntaa: todella musiikkiriippuvaiset kirjoittajat ja sitten he, jotka eivät kuuntele musiikkia juuri lainkaan. Minulla musiikki nimenomaan blokkaa pois taustamelun ja antaa minun keskittyä vain omaan touhuuni. Minua häiritsee kauheasti esim. avopuolison TV:n katselu tai puuhastelu.

   Myönnän kyllä inspiroituvani myös TV-sarjoista. Niissä on vain se ongelma, että inspiroituminen johtaa lähinnä fan fictioniin. ;)

   Poista