perjantai 10. lokakuuta 2014

Rakas romaanihenkilö copycat

Amma on järjestänyt jo muutaman vuoden kirjabloggaajille hauskoja copycat kisoja, joissa tehdään kopioita kirjojen kansista.

Tänä vuonna aiheena on rakas romaanihenkilö, jonka tulisi myös löytyä kopioitavasta kannesta (kansi voi myös ilmentää häntä, eli ei tarvitse olla naamakuva).

Jostain syystä sain ei-niin-hetkellisen mielenhäiriön ja päätin osallistua. Kannen valitsemisessa oli alkuun hankaluuksia, sillä en yleensä pidä kansista, joissa esiintyy kirjan hahmoja. Tämän lisäksi halusin kovasti valita kotimaisen kirjan. Aikani pohdiskeltuani keksin kuitenkin mistä lähden tekemään copycatia.

Rakas romaanihenkilöni on prinsessa Gigi Magdalena Hain Gigi ja Henry-sarjasta.

Gigi (kokonimeltään Gregorovia Anastassija Ludovica Konstantinina) on sellainen hahmo, jonka olisin halunnut tavata jo nuorena tyttönä. Koin ettei kirjoista löytynyt kauheasti kaltaisiani seikkailuista ja "poikien jutuista" kiinnostuneita hahmoja. Ei siis ihme, että uteliaan ja urhean Gigin tarina kiinnostaa vielä aikuisiälläkin. Toisaalta seikkailut jättävät jälkensä Gigiin ja tuovat tullessaan myös surua ja ahdistusta. Muutos ei lannista Gigiä, joka on jo ymmärtänyt, ettei elämä aina mene kuten piti.

Copycatin halusin tehdä ehdottomasti sarjan kakkososasta, Kellopelikuninkaasta, sillä sen kansi on erityisen onnistunut. Sára Köteleki on tavoittanut kannessa Gigiä piinaavat tunteet, mutta samalla tytön rohkeuden ja päättäväisyyden. Ja khrömn... olihan siellä se silmälappu. ;)

Päiväunien salainen elämä, 2014.
Karisto, 2013. Kansi: Sára Köteleki

Copycat ei ihan sujunut, kuten olin ajatellut. Hiuskriisiä seurasivat silmälapun askartelun haasteet, huono valaistus, heikosti motivoitunut kuvaaja, asustekriisi ja kaikkea muuta mahdollista. Gigin hiukset on piirretty tyystin epärealistisesti (tai kenties hänellä ei ollut yhtä paljon ongelmia silmälapun kiinnittämisen kanssa)!

Lisäksi jälkikäteen on aina kiva huomata, että mallin katse on väärään suuntaan, valaistus meni pieleen, asento oli vinossa jne. Onneksi Photoshopilla saa korjattua melkein mitä vain. Tosin tämän hiustenrepimisoperaation jälkeen en varmaan halua avata koko ohjelmaa hetkeen. XD

PS. Henryä ei ole kuvassa, koska minun Gigini on alkuperäistä kaksi kertaa leveämpi. :)

13 kommenttia:

 1. Hieno copycat! Letit ovat oikein näpsäkät, ja tuo pusero sopii hyvin kuvaan. :)

  VastaaPoista
 2. Hieno copycat! Tuon sarjan kannet on kyllä kivat. On kiva, että jossain kirjoissa on varta vasten niitä varren piirretyt, persoonalliset kannet. Eikä kuvaustekniset kommellukset näy lopputuloksessa :) Gigillä on kyllä ihanan, joskin epärealistisen, paksut hiukset. Omistani ei olisi kyllä saanut mitään sinne päinkään, muttasinun lettisi ovat oikein onnistuneet!

  VastaaPoista
 3. Oi että, tämä on kyllä hieno! Vau! Uskon, että tähän on käytetty aikaa ja vaivaa, mutta kylläpä kannatti. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Wau, mahtava! Ja asenne on myös copycat-kuvassa kohdallaan!

  VastaaPoista
 5. Upea copycat ja hieno toteutus! Täällä ollaan valmisteltu hommaa samoilla linjoilla (Gigi on _niin_ mahtava), onneksi kansi on sentäs eri. :)

  VastaaPoista
 6. Onpa upea ja hyvin gigimäinen!

  VastaaPoista
 7. Wow, tämä on todella mahtava! :)

  VastaaPoista
 8. Ihana mahtava kansi! Tykkäsin kirjasta todella paljon ja olet onnistunut vangitsemaan Gigimäisyyden omassa kannessasi. ♥

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia kaikille kommenteista! Hauska kuulla, että projekti on onnistunut, vaikka se ei tekiessä aina siltä tuntunutkaan. ;)

  VastaaPoista
 10. Tää on hieno, vau! :)

  VastaaPoista
 11. Tyylikkäästi toteutettu kansi! Minulle itse romaanihenkilö ei sano mitään, mutta kenties voisi kirjaa joskus kokeilla. :)

  VastaaPoista