keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Syksyn kirjat

Jostain syystä syksy on usein kirjamaailman kuumin sesonki (kirjamessut?) ja uusia kiinnostavia kirjoja kasaantuu. Tänä vuonna ajattelin tehdä katsauksen kiinnostavimpiin uutuuksiin. :) 


Susikuningatar - Magdalena Hai

Umbrovian prinsessa Gigi on valmistautunut Susikuningattaren tehtävään opiskelemalla kolme vuotta taistelutaitoja Pariisissa. Kun Umbroviasta kantautuu yhä huolestuttavampia tietoja vallananastaja Andros Luopion mielivallasta, on Gigin ja hänen uskollisten ystäviensä Henryn ja ihmissusi Mussovitsin pakko lähteä vaaralliselle matkalle kohti viimeistä yhteenottoa…
 
En tajua miksen ole blogannut Gigi ja Henry trilogiasta aiemmin, koska se on aivan loistava kirjasarja! Susikuningatar päättää steampunkmaailmassa seikkailevien nuorten tarinan, joten se on aivan pakko lukea. 


Otranton linna - Horace Walpole 

Walpolen Otranton linnaa on luonnehdittu ensimmäiseksi goottilaiseksi romaaniksi. Kirja kertoo lordi Manfredista, jonka poika kuolee pian hääyönsä jälkeen. Pojan kuolema muistuttaa Manfredia hänen sukuaan koskevasta ennustuksesta, joka povaa sukulinjan loppumista. Hätääntynyt Manfred päättää naida poikansa lesken ja erota omasta vaimostaan, mutta nuorikko karkaakin toisen miehen matkaan.

Outo viehtymykseni gotiikkaan saa minut haikailemaan 1764 vuoden tunnelmia.

  
 Kuokkamummo - Marko Hautala

"Te mietitte, mitä Kuokkamummo tekee. Kuokkamummo tappaa lapsia. Se on vanha kuin meri ja taivas. Se hiipii rantametsissä ja niiden isojen kivien välissä ja kaatuneiden puiden takana. Paljain laihoin varpain se menee kuin minkki. Ja jokainen, joka käy sen talon pihalla ilman lupaa, joko kuolee tai tulee hulluksi. Se odottaa, että joku liikaa kiroillut jää joukosta jälkeen, kuselle tai tekstaamaan tai katsomaan perhosta tai pelastamaan linnunpoikaa. Se odottaa, että sille käännetään selkä. Se humauttaa kuokan lapaluiden väliin niin, että ilmat menee pihalle ja jaloista häviää tunto." 

Hautalasta on tullut suosikkini kotimaisten kirjailijoiden rintamalla. "Suomen Stephen King" osaa kyllä. :)


Routamieli - Silja Susi

Routamieli syntyy maailmaan, jossa eletään pohjoisen luonnon ehdoilla ja soturiklaani valvoo rauhaa. Poika on tarkoitettu erilaiseksi, mutta se ei estä häntä toivomasta samanlaisia asioita kuin ikätoverinsa: paikasta sotureiden kunniakkaissa riveissä ja tulevaisuudesta rakkaansa, Ranán, kanssa. Unelmat murenevat, kun Routamieli saa jumalilta tehtävän. Hänen on lähdettävä kauas tuntureiden taakse kuullakseen jumalten äänen.

Eeppistä tuohifantasiaa muinaisessa Pohjolassa. Ikävä kyllä tällä ei ole vielä julkaisupäivää, mutta tulevaisuudessa sitten! Routamieli on kirja, jonka matkaa julkaisuun olen saanut seurata sivusta. ;)


 Mifongin Mahti - J.S. Meresmaa

Kaksoset Ciaran ja Fewrynn elävät pantterikansan laaksossa äitinsä Ardisin ja isäpuolensa Connailin kanssa. Rauhallinen elämänkulku järkkyy, kun he täyttävät kaksitoista vuotta. Vanha sopimus velvoittaa Ciaranin lähtemään Merontesiin valtaistuimen perijäksi, mutta Fewrynnin on pysyttävä laaksossa.  Kun Merontesia riivaava kirous uhkaa yllättäen Ciaranin henkeä, Fewrynn tietää, että hänen on kohdattava pahimmat pelkonsa pelastaakseen veljensä.

Meresmaa tarjoilee viihdyttävää kotimaista fantasiaa. Erityisesti minua ilahduttaa se, että sarja keskittyy nyt Ardisin lapsiin enemmän. 


 

Keltainen kuningas - Robert W. Chambers

Tarinoiden keskiössä on Keltainen kuningas -niminen kuvitteellinen näytelmä, joka syöksee lukijansa hulluuteen ja epätoivoon mutta saattaa myös sisältää avaimen taiteellisen luomisen mysteeriin. Novellien taiteilijoista ja dekadenteista koostuvat päähenkilöt harhailevat Yhdysvalloissa ja Pariisissa mielessään painostava kysymys: ”Oletko löytänyt Keltaisen Merkin?”

Klassikkokauhun suomennus viihdoin ja viimein! Teos joka inspiroi mm. Lovecraftia ja Kingiä.Tulen tyttäriä - Maria Carole

Romanttista fantasiaa maailmassa, jossa jumalat elävät eristyksissä vuorellaan ja jumalten jälkeläiset ja ihmiset välttelevät toisiaan. Tulen tyttäriä on tarina oikeudesta valita oma tiensä elämässään. Se on puettu fantasian nahkoihin ja silti hyvin mielellään viihdekirja.

Romanttista fantasiaa kai harvemmin julkaistaan, joten on hauska nähdä mihin tarina vie. Luen aina silloin tällöin paranormaalia romantiikkaa ja juuri nyt historiallinen romantiikka on ollut pyörityksessä Diana Gabaldonin Muukalaisen ansiosta. Olisi kiva lukea vaihteeksi myös ihan fantasiamaailmaan sijoittuvaa. :)


Värittömän miehen vaellusvuodet - Haruki Murakami

Tsukuru Tazaki on väritön mies. Hän ei ole onneton mutta ei onnellinenkaan. Tsukurun menneisyydessä on kivulias tapahtuma: tiivis ystäväjoukko on sulkenut hänet ulos ilman minkäänlaista selitystä. Hän kuitenkin tapaa naisen, joka rohkaisee häntä selvittämään, miksi ystävät hylkäsivät hänet. Näin alkaa Tsukurun vaellus menneisyyden hämäriin kerroksiin – ja Suomeen, jonne yksi entisistä ystävistä on muuttanut.

Olen haalinut Murakameja kuin kalliita helmiä. Pari olisi luettava ennen tätä, mutta kyllä tämä vain kiinnostaisi! Vaikken aina ihan tajua mitä Murakamin kirjoissa tapahtuu, kirjoittaa hän vain niin ihanasti, että tarinaan uppoutumiseen itsessään viehättää.


Lautturi - Jenna Kostet

Lautturi on nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu spekulatiivisen fiktion keinoin kerrottu tarina kahdesta lukiolaisesta.

Kai ja Ira ovat eri maailmoista ja siksi todellisuus vie heitä eri suuntiin. Silti kaikki olisi kuitenkin mahdollista. Vai olisiko?

Lautturi on mm. itsensä löytämistä ja koulukiusaamista käsittelevä romaani, jossa on viitteitä suomalaiseen kansanperinteeseen. 

 
Lautturi odottaakin jo lukemista. Luulen myös, että teen tästä postauksen joku hetki. Olen saanut seurata sivusta myös Lautturin matkaa kansien väliin. ;)Elämän ja kuoleman salaisuudet - Rebecca Alexander

Transilvania 1585. Tiedemies John Dee kutsutaan parantamaan kuolemansairas kreivitär Erzsébet Bathory mystisestä sairaudesta. Dee löytää parannuskeinon, mutta samalla hänelle selviää, että kuiskatut huhut Transilvaniaa piinaavista pimeistä voimista ovat totta. Englanti 2013. Syrjäisellä maaseudulla elävä Jackdaw Hammond pelastaa junaonnettomuudessa vakavasti loukkaantuneen naisen, jonka keho on arkaaisten symbolien peitossa. Tapaus kiinnittää poliisin huomion, ja erakko Hammondin synkkä salaisuus uhkaa paljastua.

Elizabeth Bathory, John Dee ja Transilvania: Myyty!


Suurin ongelma onkin miten selviän tästä syksystä, kun yritän rajoittaa kirjojen ostamista (hyllytilla on loppu!). Pitää valikoida tarkoin mitä lainaa ja mitä ostaa. O.o'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti