tiistai 1. heinäkuuta 2014

Terveisiä hämärästä huoneesta

Tuntuu, että havahdun joka heinäkuu ylibuukattuun kesään. Joka viikonlopulle on joku meno tai aktiviteetti, kunnes tukka putkella juokseva kirjoittaja karkaa luontoon ja muuttuu jälleen villi-ihmiseksi... tai ainakin sulkee puhelimen ja hautautuu elävältä makuuhuoneeseensa. O.o

Finnconiin on enää 10 päivää ja koska sähköpostini kolisee tyhjyyttään, taitaa tämä tarkoittaa sitä, ettei novellini sijoittunut Novassa. On kuitenkin hieno tunne selviytyä finaaliin asti, kun novellejakin oli liki 200. Finnconissa sitten selviää kuka kisan voitti. :)

Muuten aika on kulunut novellien parissa. En ole tainnut missään vaiheessa julkisesti kuuluttaa osallistumistani Stepanin koodeksi-kisaan, vaikka novelli on ollutkin työn alla toukokuusta lähtien. Olen hionut novelliani palautteiden kera ja se alkaa olla siedettävässä kunnossa. Työstän sitä vielä loppukuuhun asti...

...alkaa tosin jo tuntua kuin katselisin Dorian Grayn rapistuvaa muotokuvaa, sillä niin paljon olen sitä käännellyt ja väännellyt. Voiko tämä oikeasti mennä aina vain kamalammaksi?

Tunnelmointia hämärässä huoneessa...

Toinen työn alla hyörivä projekti on Portin kisanovelli. Suuruudenhulluus varmaan kiiltää silmissä, mutta ajattelin silti osallistua tänä vuonna. Idea elää jo voimakkaana mielessäni ja muistiinpanoissani, vaikka itse kirjoittaminen on takkuillut. Minulla on tämän suhteen harvinaisen voimakas visio. Kuulen jopa hahmojen äänet päässäni ja näen heidät hyvin selvästi - mikä on minulle harvinaista, sillä en ole lainkaan ulkonäkökeskeinen hahmonluonnissa.

Idea tuntuu hyvin nerokkaalta, suorastaan rakastan sitä (hahmot, tunnelma, konflikti, kaikki!). Siksi kai minua pelottaakin aloittaa kirjoittaminen. Toteuksen kun voi murhata niiin monella tavalla. 

En siis ole päässyt vielä kirjoitusvauhtiin. Okei, olen ollut tässä välissä myös tappoflunssassa ja addiktoitunut Weeds-sarjaan (kirottu Netflix!). Ja keksin varmasti lisää tekosyitä. Onneksi deadline on vasta syyskuussa!

Sittenhän olisi vielä Usva-lehden kirjoituskutsu. En ole varma pystynkö panostamaan myös siihen, mutta jos saan idean, mikäpä ettei? Syyskuuta pitemmälle tulevaisuuteen en halua edes katsoa!


Juuri nyt novellien väsääminen tuntuu hyvältä. Ne valmistuvat käsikirjoitusta nopeammin ja kehittävät raakatekstiäni (joka on, let's face it, aika kamalaa). Parissa kuukaudessa rykäistyt romaanit alkavat olla historiaa, enkä haikaile enää Nanowrimon perään. Haluan kirjoittaa seuraavan romaanin raakileen kunnolla, mutta juuri nyt kaipaan kevyempiä vesiä.

Aion myös hakea kesän aikana kirjoittajakoulutukseen. Ajatus on kypsynyt mielessäni aika kauan, mutta ajoitukseni on ollut huono. Vaikka minulla onkin upeasti vertaistukea, kaipaan edelleen kirjoittamisen opiskelua. Toisenlaisessa elämänvaiheessa se ei ehkä ole enää mahdollista.

Kaiken kaikkiaan heinäkuu näyttää kiireiseltä, joten jos blogi hiljenee, yritän vaan potkia itseäni persuuksille kirjoittamisen suhteen. ;)

Ja lopuksi vielä 2014 kesäbiisi. Tämän tahdissa on hyvä haaveilla. ♥


8 kommenttia:

 1. Onnea hakuun! Onhan se mukavaa myös opiskella kirjoittamista, vaikka kirjoittamisesta höpöttämisen terapeuttista vaikutusta ei voi väheksyä. :) Ja sinulla on hurjasti suunnitelmia, kuulostaa hyvältä! Ja pääsy finaaliin asti Novassa on erinomainen suoritus, vaikka sitten voittoa ei tippuisikaan. Ymmärrän myös tv-sarjaan koukuttumisen. Minun koukuttumiseni tosin katkesi siihen, että dvd-soittimeni hajosi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! Omatoimisesti opiskelukin on ihan jees, mutta koulutuksessa on se hyvä puoli, että aika on aina varattu asialle. Plus tapaa itseä viisaampia ihmisiä.

   Voi ei soittimesi! Netflix on siitäkin kirottu palvelu, että se pyörii koneella, puhelimella ja pelikonsoleilla. :P

   Poista
  2. Voin kertoa kokemuksesta, että kirjoituskoulutukseenkin voi kuulua paljon kirjoittamisesta höpöttämistä ja sen terapeuttisia vaikutuksia. ;-)

   Poista
 2. Et vaan olisi hakemassa Oriveden opiston kirjailijalinjalle? Itse nimittäin laitoin juuri viime viikolla sinne hakemusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa on olen vakituisessa päivätyössä, joten kokopäiväinen opiskelu ei minulta onnistu. Onnea kumminkin hakuun! Olen kuullut että Orivesi on laadukas koulu. :)

   Poista
  2. Siis sinne on tullut sellainen etäopiskeluna toteutettu kirjailijalinja! Mullakin koulua siinä ohella tulisi kumminkin olemaan. :) Ja se keskittyy nimenomaan käsikirjoitusten saattamiseen kustannuskuntoon tms.

   Poista
 3. Onnea hakuun ja onnea kirjoituskilpailuihin! Harkitsin Stepanin koodeksia, koska idea kuulosti jännältä, mutta totesin olevani liian nynny lukemaan edes jo julkaistua kokoelmaa, joten ehkä sitten keskityn noihin muihin kilpailuihin ja kirjoituskutsuihin. :-D Muuten, kun katsoin noita Portin viime vuosien palkittuja, niin siellä oli joukossa monia nimiä joita en ainakaan itse tunnistanut (vaikka myönnänkin, etten ole mikään Suomen spefipiirien ekspertti, mutta aika moniin nimiin sitä silti on jo törmännyt), eli tuskin siinä välttämättä tarvitsee olla superpro menestyäkseen. Aion itsekin pakottaa itseni saamaan jotain valmiiksi ja lähettämään sinne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Ensin pitäisi saada jotain aikaiseksi, mutta toivotaan parasta. ;)

   No ehkei menestymiseen tarvita superpro-aineksia, mutta kyllä pro täytyy olla. Onneksi ammattilaisillakin on välillä heikkoja hetkiä ja novelleja.

   Onnea myös sinulle kisaan! :D

   Poista