torstai 13. maaliskuuta 2014

Katso sydäntäni

Blogikirous iski minuun taas vaihteeksi ja hairahduin nettishoppailuun. Tällä kertaa kipinä karkasi Älä itke ruma lapsi blogista, jossa ihasteltiin Etsyn taidekuvia. Löysinkin Forgetten Pagesin sivuilta heti mieluisaa silmänruokaa ja tilasin printtejä... noh, tarpeeksi. ;)

Suosikkini tilatuista muistuttaa hyytävästi Hellraiserin tunnelmia
tai vaihtoehtoisesti 'Vide cor meum'.'
Muuten tarvitsisi ottaa itseä niskasta kiinni: Novan kalmanraja lähestyy huolestuttavasti ja novellien kirjoittaminen ja editoiminen on pahasti vaiheessa. 
Vanhempi novelleista olisi varmasti valmis sellaisenaankin, mutta minulla on tunne, että minun tarvitsee kirjoittaa siihen yksi kohtaus lisää. Kenties ängen valmiiseen juttuun ihan turhaakin, mutta tunne ei jätä minua rauhaan. Minun on ainakin nähtävä miltä novelli näyttää kyseisen kohtauksen kanssa. 
Uudempi novelli on raakile, joka vaatisi perusteellista editointia ja uutta tekstiä. Pari kuukautta onkin pääasiassa hyvin lyhyt aika kehittää täysin uutta (ainakin minulle). Ideanjalostuksessani pinnalle ponnahtavat usein tutut ja turvalliset ideat, joista alan vasta sitten muokata parempaa kokonaisuutta runsaiden kirjoitustaukojen rytmittämänä. Viimeiset pari viikkoa mieleni on tykittänyt uutta eheämpää tavaraa huonon tilalle. 
Ikävä kyllä sekavien lauseiden ja ajatusten illat ovat jatkuneet. Minä-kertojan purkaminen on hidasta puuhaa ja ideani eivät vain tunnu valuvan paperille sellaisina kuin kuuluisi. Toisaalta mielessä on vahva visio, joten toivottavasti sanatkin saavuttavat sen jossain vaiheessa.   

Asiaa ei auta se, että sattuneesta syystä (kuten edellisestä postauksesta voi päätellä) projekti KK on alkanut taas kummitella mielessäni. Sen ontto kolkutus ovella työstäessäni toista tarinaa ei edistä työtäni.

Edistyvätkö muiden novellit?

10 kommenttia:

 1. Tosi hieno printti, vau! :) Mitä novelliin tulee, olen kirjoittanut sitä vaivaisen sivun verran eteenpäin tällä viikolla. Kun ottaa huomioon, että pitäisi jäädä aikaa valmiin novellin editoimiseenkin, niin ei tämä kyllä kovin lupaavalta vaikuta! Viikonloppuna on tarkoitus vääntää projektia ihan ajatuksen kanssa.

  Minullakin on muuten ongelmana se, että kaikista ajankohtaisin kirjoitustyö (kun ottaa nuo kilpailuiden kalmanrajat ym huomioon) on aina se vähiten kiinnostavin... eli jostain puskista alkaakin tulla ideoita niihin vanhoihin ikuisuusprojekteihin. Että silleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on aikaa, ei luovuteta! ;)

   Mutta joo, nihkeää on ollut. Sain eilen kirjoitettua vanhemman eheämpään kuosiin ja uusi kohtaus istuu mukavasti, mutta se uudempi ei nyt vaan pelitä.

   Ilmeisesti tämä keskittymisongelma on kirjoittajien peruskauraa. Aika moni asia koettelee nykyään kärsivällisyyttä. :)

   Poista
 2. Jännittävä printti! :)

  Minun novanovellilleni kuuluu sellaista, että sitä on olemassa 1/4 osa sivua joten... ei ehkä voi puhua suuresta edistymisestä. Olen vain hyppinyt projektista ja editoinnista toiseen ja keksinyt ihmeen paljon uusia ideoita, joita olen aloitellut, vaikka pitäisi keskittyä sellaisiin asioihin, joissa lähestyy dl!

  Uskon novelleihisi! Onnea loppurutistukseesi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli haja-aivoisuutta on sielläkin suunnalla. ;) Toisaalta viimeiset pari kuukautta ovat olleet niin tuoksinan täytteisiä, että ehkä on ihan ymmärrettävää?

   Sain onneksi ekan novellin kuosiin. Toinen vaikuttaa vielä... haasteelliselta. O.o

   Poista
  2. Haja-aivoisuutta oli kyllä ilmassa jo viime vuonna, toivottavasti pääsisin siitä eroon. Pari sivua sain eilen kirjoitettua novanovelliin, mutta saas nähdä, kehtaanko lopulta lähettää sitä minnekään.

   No, ainakin sinulla on yksi valmiina, ja onhan tässä pari viikkoa aikaa vielä työstää toista. :)

   Poista
  3. Hyvä Bee! Ei novellin kirjoittaminen mene hukkaan, vaikkei Novaan ehtisikään. Kilpailuja tms. on kumminkin vuosi pullollaan. :)

   Poista
 3. Mulla ei just nyt edisty yhtään mikään. Kevät -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, myönnettäköön että viikonloppu ja alkuviikko on mennyt pitkälti maatessa konsolin edessä, kun flunssa puhkesi taas... :(

   Poista
 4. Tsemppiä, Vaarna ja muut!

  Olen säästynyt novellien kirjoittamiselta, mutta wow, noita kuvia on pakko saada! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks Lila!

   ...ja niin blogivirus on löytänyt uuden uhrin... O.o

   Poista