perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kesäkässäri

Päivitystahtini on hiljentynyt. Ei ole kauheasti sanottavaa. Pitäisi editoida, mutten en editoi. Siinä se... Ai niin ja piti tehdä Camp. En sitten tehnyt. Kyllä kaksi puolen vuoden sisään riittää!

En jaksa ottaa kirjoittamisesta liikaa paineita. Läpimurto ei ole tulossa vielä pitkään aikaan, joten mielummin teen hyvää omaa jaksamista silmälläpitäen. Takana on kohta kahden kuukauden työputki, jossa on oman työn lisäksi jatkuvaa sijaistamista. Epämääräinen kesäproggis etenee siinä sivussa ja vie energiaa omalta osaltaan.

Kun pääsen viimein lomalle kahden viikon päästä, en halua edes ajatella aikatauluja!

 Siellä jossain edessäpäin loma häämöttää...

Tulevaisuudessa olisi kilpailuja ja tekstihautomoita, mutta jotenkin ilmassa leijuvat tavoitteet alkavat ahdistaa. En halua heittää puolivillaista tekstiä mihinkään, koska siitä seuraa takuuvarma vitutus.

M on edelleen kirjoittamatta loppuun ja kirjoittaminen tökkii, koska yritän editoida liikaa samalla kun kirjoitan. Pitäisi vaan antaa itselle reilusti lupa olla huono. Miksi se on niin vaikeaa?

Tutkailtuani KK:ta olen sitä mieltä, että idea kaipaa kypsyttelyä. Hahmot kaipaavat lisää taustatutkimusta. Kässäriä on turha kirjoittaa, kun ei tiedä mitä yrittää saada aikaan tekstillä. Onko se kauhua, thrilleri, draamaa, toimintaa, vai mitä? Päähenkilöistä tuli erilaisia kuin luulin ja sivuhahmot vänkäävät tarinassa aktiivisempaa roolia. Parin tyypin tarinat haluan laittaa uusiksi kokonaan!

Ongelmani on se, että yritän liian monimutkaista heti alkuun. M on skaalaltaan eeppinen, KK:ssa on kuusi olennaista hahmoa. M:llä on kokonainen maailma rakennettavana, KK on kirjoitettu ainakin ekassa luonnoksessa epälineaarisesti. Miksi tehdä asioista niin vaikeita?

Tuntuu, ettei minulla ole varsinaista blokkia. Minulla on nyt vaan joku väsymys näihin kahteen tarinaan, jota olen pyöritellyt viimeisen puoli vuotta. Olen toki saanut kirjoitettua M:ään uusia kohtauksia, mutta se sellainen innostus on poissa.

Ruohikkoon hautautuneita leppäkerttuja.

Siispä aloitin sivusuhteen. Täysin uuden kesäkässärin, jossa on paljon lineaarisempi tarina, yksi minä-kertoja ja mittaa toivottavasti paljon vähemmän. Tervetuloa maailmaan kolmesti aikaisemmin aloitettu, muttei koskaan täysin hylätty projekti LP!

LP on teiniprotagonistin tähdittämä spefitarina, jota en paljasta enempää, koska pelkään että se hautautuu taas pöytälaatikkooni alkuinnostuksen jälkeen. Juuri nyt LP on loistava lääke lomalle haluavalle kirjoittajalle: Saan tehdä uuden soittolistan (tähän mennessä eeppisiä kasariballadeja ja pari uudempaa indiesuosikkia) ja elää omaa kadotettua nuoruuttani tarinan kautta. ;)

Onko muilla kesäväsymystä ilmassa? Ärsyttävätkö omat kässärit kauheudellaan? Löytyykö kesäkässäreitä? :D

5 kommenttia:

 1. Ehkä tätä uutta fantasiakäsistäni voi pitää jonkinlaisena kesäkässärinä...:)

  Työrupeamasi kuulostaa hurjalta, toivottavasti jaksat lomaasi asti! Minäkään en halua enää ajatella aikatauluja. Ensi kesänä en kyllä suostu tällaiseen aikatauluttamiseen, johon tämä kesä jotenkin vahignossa meni. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fantasiakässärisi kiinnostaa kyllä todella paljon, joten hopi hopi sen kanssa! Haluan päästä lukemaan ;)

   Onneksi en ole sitä sorttia, että työasiat pyörisivät viikonloppuinakin mielessä. Irrottaudun yleensä ihan totaalisesti työkuvioista vapaa-ajalla.

   Ja liityn aikatauluboikottiin! Uudet kokemukset on ihan jees, mutta kesä on parhaimmillaan ilman liikaa aikatauluttamista. :D

   Poista
  2. Ai niin ja nauti kesälomastasi! :D

   Poista
  3. Teen parhaani. :) Eka osio on ehkä kohta valmis (ajattelin jakaa kässärin kolmeen osioon). Ja reiluuden nimessä sinunkin pitää näyttää joku tekstisi jossain vaiheessa. ;) Teiniprotagonistit kiinnostavat aina!

   Minäkin aion irrottautua. Pari painajaista olen nähnyt, mutta noin muuten työasiat ei lomalla kiinnosta tippaakaan.

   Joo, välillä pitää boikotoida. :D

   Poista
  4. Minulla on kasvukipuja kässäreideni kanssa, kun opettelen vasta eroon kököstä suomesta ja anglismeista. Yritän tässä nyt kovasti saada aikaan sellaista, jota voisi näyttää myös muille, koska palaute on aina jees. :D

   Ja joo, arvelinkin että nuorille suunnattu tarina voisi olla sellainen, johon sinä sopisit koelukijaksi.

   Kauheaa painajaisia! Toivottavasti päästät nyt irti, ettei tarvitse enää kärsiä niistä. :(

   Poista