tiistai 16. heinäkuuta 2013

Hölynpölyä

 
 Kesä on kirjoittajalle se hankalin vuodenaika.
Minä haluaisin vain maata auringossa ♥

Olen aivan tolkuttoman väsynyt. Lomaan on aikaa vielä kuukausi, työpaikka on kuin hautausmaa, tunteet käyvät kuumina ja töitä on hirveästi sijaistamistilanteen vuoksi. Tästä johtuen on ollut pakko ottaa aikalisä kirjoittamisesta ja miettiä omia aikatauluja. En oikeasti ajatellut hajottaa aivojani tässä hommassa.

On eri asia olla haluton kirjoittaja kuin uupunut kirjoittaja. Uupunut kyllä tulee tarinan äärelle ja yrittää parhaansa, mutta tulokset jäävät laihoiksi. Haluton kirjoittaja puolestaan välttelee duunia ja potee kyllästymistä tarinaansa tai koko prosessiin. Olen niin uupunut, että kirjoittaminen on kaikista kikoista huolimatta ollut mahdotonta.

Siispä annan itselleni luvan olla surkea kirjoittajaolento ja kesästä nauttiva pikkulapsi ainakin hetken ja karkasin mökille taas viikonlopuksi. Hauskaa oli! Työnsin siskontyttöä ympäri pihaa kottikärryissä, katsoin vanhoja leffoja yömyöhään, otin aurinkoa, luin kirjaa, grillasin kalaherkkuja ja menimme siskon kanssa merille (mutaiseen rantaan) viikinkilaivojemme (uimapatjojemme) kanssa sotimaan. Uimapatjaa on muuten tosi vaikea kaataa, kun sen päällä makaa 60 kiloinen ja puoliksi märkä merirosvokuningatar. O.o'

Kuva-arvoitus! Montako leppäkerttua löydät kuvasta?

Pahoittelut surkeista kännykkäkuvista! Järkkäri on avokillani ja olemme olleet epätavallisen paljon viikonloppuja erossa kesä-heinäkuun taitteessa (mokomakin työnarkomaani). 

Olen siis puuhannut kaikkea muuta, ehkä kuitenkin lueskellut eniten. Kirjablogia tästä ei saa tekemälläkään, mutta olen vaihteen vuoksi halunnut arvostella suomalaisia teoksia. Mielestäni on hyvä antaa niille lisää näkyvyyttä - ne harvat kerrat, kun blogiini eksyy oikeasti joku. 

Myös Finncon reportaasi toi blogiin oikean kävijävyöryn, johon en ole alkuunkaan varautunut. Joku ilmeisesti linkkasi tänne, kun molemmat postaukset nousivat kerta heitolla blogin suosituimmiksi ikinä (kolmantena supersymppis Hevoshoukutus 6 - yay!). Moinen kiinnostus tietenkin hämmentää ja saa miettimään uudemman kerran kirjailijaksi ryhtymistä. En ole ikinä halunnut julkisuuteen ja blogin pieni lukijapiiri on sopinut minulle hyvin. Kirjailijalle hiljaisuus ei sitten olisikaan itsestäänselvyys.

Alussa oli vain tyhjä paperi. Sitten tuli sana.

Jossakin asioissa olen sentään edistynyt. Pääsin viime viikonloppuna testaamaan kirjoittamista vanhaan tyyliin  musteella ja (kalligrafian?) mustekynällä. Lopputulema oli vähintäänkin koominen: kädet musteessa, harakanvarpaita paperilla, sekavia ajatuksenvirtaan perustuvia runoja, pekoraalin tynkä ja puolet mustepullosta keittiön lattialla (niiin, siideri ei ole se paras kaveri tässä tilanteessa). 

Mutta sain kanavoituja historian kärsiviä taitelijoita, kun pesin (tai pikemminkin hankasin) mustetta käsistäni! Tosin ääneen luettuna runoni vaikuttivat hivenen melodramaattisilta, eivätkä läheskään niin eeppisiltä kuin edellisiltana. Siskoni jopa kysyi mistä ihmeestä niissä puhuttiin. No, sovitaan että se oli taidetta ;)

Mustetahrat eivät ole osa taiteellista kokoonpanoa,
vaan sivutuote kaatuneesta mustepullosta.
 
Tarkoituksena oli siis kirjoittaa nonsenseruno, eli pekoraali (eng. jabberwocky), mutta uudissanojen keksiminen on yllättävän vaikeaa! Sen kuitenkin pitäisi kuulostaa siltä, että runoa voisi ohimennen luulla suomen kieleksi. No, ehkä sitten joskus. 

A little nonsense now and then,
Is cherished by the wisest men
- John August
 
Lopuksi haluan vielä sanoa, että näin aamulla moottoritien viereisellä pelolla (3 tietä Tampereen suuntaan, juuri ennen Linnatuulta) mammutin! Siellä se seisoi tyytyväisenä. Tiedä sitten mitä mainosti. En uskaltanut yrittää kuvata näkyä samalla kun ajoin, joten joudutte kuvittelemaan mammutin mielenne silmin.

Oliko tarpeeksi nonsenseä yhdelle illalle? ;D

12 kommenttia:

 1. :D

  Kuulostaa just mahtavilta kesäjutuilta! :) Joskus toivon, että meilläkin olisi mökki...

  Tuo mustetahra on aika hieno. ;) Samoin nuo tunnisteesi. Loma on ihanaa, ja aina parasta, että se on edessä eikä jo (puoliksi) takana. Nyyh. Yritän nauttia siitä, mitä on vielä jäljellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitää joskus pitää Nuotion mökkiviikonloppu! Tänä kesänä viikonloput on hiukan vähissä, koska vanhempani suurinpiirtein asuvat tuolla, mutta ehkä joskus myöhemmin. :D

   Täällä sataa, joten toivottavasti siellä on parempi lomailusää!

   Poista
  2. Joo! Kunhan on sähköt ja suihku ja ja... Mä luulen, että me joskus puhuttiin tästä. :D

   Täälläkin sataa. Mutta olen maalla, täällä on kiva kirjoitteluterassi, josta on ikkunat joka suuntaan. Miinuksena on niin kylmä, että pitää kirjoittaa viltin alla ja huppari päällä. Lisää teetä. :)

   Poista
  3. Joo en kestäisi ilman sähköä ja suihkua, joten ne löytyy kyllä ;)

   Voi kuulostaa ihanalta! Enää 3 viikkoa lomaan... o_____o

   Poista
 2. Hei, jaan uupumustunteet! Mutta kyllä mekin vielä pääsemme lomalle. :D Musteella kirjoittamista tai oikeastaan piirtämistä olen kokeillut joskus, se on kyllä riskaabelia puuhaa, ei kannata ainakaan valkoiset vaatteet päällä harrastaa. Kivalta näyttää mustekirjoituksesi. :) Pitäisiköhän itselläkin kokeilla nonsenseä, voisi olla virkistävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnisteesi. xD Hei, minullekin on tultu pitkästä aikaa hevoshoukutus-hakusanalla, kuka sitä oikein hakee. :D

   Poista
  2. HH:lle on selvästi kysyntää! Katsotaan vaan, tästä tulee vielä jonkin sortin internetilmiö ;)

   Nonsense on ihan parasta. Yritän tehdä aina kun tuntuu, että aivoja tarvitsee jynssätä juuriharjalla. Toimii! :D

   Poista
  3. Höh, mun HH:lla ei ole tultu vähään aikaan. Kaikki haluaa vain tietää "kirjailijaksi ryhtymisestä", "nuorista kirjailijoista" ja "scifi-kirjailijoista".

   Poista
  4. Eli sinun täytyy kirjoittaa HH:n seuraava osa, jossa on sci-fiä! Ehdottomasti, tämä tarkoittaa juuri sitä! ;D ;D

   Poista
 3. Minun blogiini yleensä tullaan hakusanoilla: "fantasiatarina" "fantasiatarinan kirjoittaminen" "Romaanin sanamäärä" jne. Joskus joku myös oli eksynyt blogiini hakusanalla "miten kirjoitan fantasiatarinan" jokin tuollainen se taisi olla.:D Joskus minusta tuntuu, etteivät jotkut ihmiset tajua mistään mitään. Lukisivat fantasiaa enemmän, niin ehkä se taito heilläkin karttuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa ihan kaikenlaiset ihmiset hakevat Googlen kautta tietoa kirjoittamisesta, eivät vain aloittelijat. Pelkkä lukeminen ei yksinkertaisesti aina riitä, vaan jotkut asiat on sanottava selkeämmin, jotta ne tiedostaa.

   Esim. minä en tiennyt rakenteesta mitään ennen kuin aloin tutkimaan blogeja ja artikkeleita, joiden kautta löysin oikeita kirjoja luettavaksi. Googletan aika paljon ihan perusasioitakin, kun haluan lukea mitä mieltä uudet ihmiset ovat asioista. Oman näkökulman laajentaminen on aina hyvästä :D

   Poista
  2. Ehkä ne hakusanat eivät olleet tuollaisia, joiden takia pyörittelin silmiäni. :D Jos ne olivatkin erilaisia. :o Ku en oikein muista kunnolla mitä hakusanoja ne olivat.

   Poista