sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Sosiaalinen kirjoittaja

Haa, tulipa kerrankin treffattua muita kirjoittajia. Siihen ei tule turhan usein chansseja, mutta oikean porukan kanssa kasvotusten tapaaminen on kyllä mahtavaa.

Läksimme joukolla Turun Keskiaikamarkkinoille ja kiersimme samalla Turun Linnan (ja sen absurdit näyttelyt, mm. Tonttuhuoneen!), Tuomiokirkon, Turun kirjaston, sekoilimme paikallisessa ravintolassa, juttelimme kirjoittamisesta ja kävimme piknikillä Ruissalossa, johon tuli sunnuntaina kuin tilaamalla helle.

Lauantaina mukaan tarttui myös kaikenlaista luettavaa.

Innokkaana shoppailijana olin hiukan huolissani siitä miten kuri pitää Keskiaikamarkkinoiden kojujen keskellä, mutta onneksi muut kiskoivat sen verran innokkaasti mukanaan, etten shoppaillut itseäni vararikkoon. :D

Ostin avokille Salakirjojen parisuhdeoppaan - Kuinka hyvä aviomies voi kesyttää häijyn vaimon?. Mukaan tarttui myös Mustakirja, jossa on autenttisen 1862 noitakirjan loitsuja (en tosin tajua wanhaa suomea tarpeeksi). Ja paikallisessa kirjakaupassa löysin ihanan Hirviökäsikirjan, jossa on kauheita petoja! Kirjassa on Laura Valojärven upea kuvitus, josta maistiaisena kuvassa kannen norjalainen merikäärme. 

Ja fiilistelyä varten wanhan mallin kirjoitusvälineitä...

Tämän lisäksi minun oli vielä palattava Blue Sign Oy:n kojulle, josta nappasin mukaani mustepullon ja mustekynän, joita olen halunnut pienen ikuisuuden, sekä sinetin ja sinettivahaa. Voin sitten kanavoida entisajan kirjailijoita ja kirota mustetahroja, kun tietokoneiden ylivalta alkaa ahdistaa ;)
 
Upean viikonlopun päättääkin Camp Nanowrimo... O.O'
 
Kyllä, tämä on nyt kolmas vuoden sisään. Onko tässä touhussa enää järkeä? Ei ole. Mutta maltillisella tavoitteella (25 000 sanaa) homman luulisi lutviintuvan! 
 
Tarkoituksena on kirjoittaa M loppuun (tai ainakin aloittaa sitä). Olen onnistunut karsimaan editoinnissa puolet M:n pituudesta, joten kirjan juonesta on kirjoitettu ehkä 50%. Se on hyvä runko, johon saa "yhtä laadukasta" jatkoa Nanossa. 
 
Luulen hiukan, ettei minulla ole mahkuja osallistua M:llä Gummeruksen kässärikilpailuun. Olin elätellyt toivoa, muttei keskeneräisen lähettämisestä ole mitään hyötyä. Jos saan M:n kirjoitettua loppuun heinäkuussa, saattaisin ehkä vielä onnistua, mutta viikonloput näyttävät aika täysiltä. Korkeasta työmoraalista huolimatta en ole vielä kehittänyt hyvää prosessia kirjoittamiseen, joten paljon aikaa menee turhaan säätämiseen. Ja olin ajatellut viettää ihan lomaakin elokuussa. ;)

Tärkeintä lienee se, että kässäriä kuitenkin työstää koko ajan. Jos saisin M:n edes johonkin kuosiin, voisin sitten kokeneempana yrittää hioa KK:ta. Se on edelleen joku käsittämätön peto, joka pääsi huhtikuussa ihoni alle eikä ole sieltä sitten lähtenyt pois. Se on lupaava. Siinä on oikeasti sellaista raakaa potentiaalia, joka voisi toimia. Tai sitten ei. Riippuu hiukan viikosta mitä mieltä olen KK:sta.
Ensi viikonloppuna Finnconiin! :D

5 kommenttia:

 1. Ihania ostoksia. Tein yläasteella mustetöitä Vampyyrikronikoista, se oli hauskaa.

  Gummeruksen dedis on ihan mahdoton, minä en edes yritä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautiskelen nyt ostelusta, kun ei ole kerrankin mätkyjä tai opintotuen takaisinmaksua. Opiskellessa ei ollut ikinä rahaa mihinkään kivaan em. syistä.

   Luulen että Gummerus havitteleekin sellaisia kässäreitä, joita on hiottu pitkälle pöytälaatikossa, eikä kirjoitettu varta vasten kilpailua varten. Noh, tämä on tätä.

   Poista
 2. Hirviökäsikirja näytti söpöltä, aion hommata sen jostain. Ja sinettihomma vaikutti kiehtovalta, mutta itse ryhdyin pihiksi. Ja kirjoittamisesta höpöttäminen hyvässä seurassa on aina kivaa! Hyvä että joku osallistuu Gummerukseen, minö en usko että itselläni on tsänssejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti hirviökäsikirja vielä löytyy jostain! Sitä ei oltu ainakaan hinnalla pilattu.

   Olen itsekin katsellut noita sinetti/mustekynä komboja pitkään. Nyt vasta maltoin ostaa. Ehkä sitten tulevaisuudessa? :D

   Tulen koko ajan skeptisemmäksi Gummeruksen suhteen. Yritän kyllä hioa tekstiäni ja saada valmiiksi, mutta tuo deadline on tosi tiukka, ja tarinassa on edelleen hirveästi ongelmia.

   Poista
  2. Ainakin kirjastosta löytyy, olisi kyllä silloin pitänyt vain palata kirjakauppaan niin olisi saanut omaksi. :)

   Joo, ehkä! Mustekynä minulla joskus oli. Sain sillä lähinnä sotkua aikaan.

   Älä lannistu vielä, toisaalta deadlinet ovat hyviä kannustimia. Mutta olisi kyllä kiva, jos tuollaisissa olisi pitempi aika, tuskin kukaan haluaa lähettää keskeneräistä tekstiä. Toivottavasti ongelmat ratkeavat!

   Poista