torstai 13. kesäkuuta 2013

Kirjakaupasta

En ole viihtynyt kirjakaupoissa viime vuosina. Nuorempana saatoin haahuilla Akateemisessa kirjakaupassa tuntitolkulla, mutta sitemmin olen huomannut ahdistuvani loputtomien hyllyjen keskellä. Kirjameri ikäänkuin sulaa sateenkaarena soljuvaksi madoksi, jonka suomut eivät erotu toisistaan. Fantasiahylly ei tunnu omalta, eikä realismikaan.

Lukemiseen addiktoitunut siskoni tai kirppiksiä kiertävä äitini on siis hoitanut puolestani ne kirjashoppailut, joita en ole saanut hoidettua netin kautta. Kirjastoissa olen viihtynyt entiseen tapaan, joskin huomaan turhan usein, ettei etsimiäni kirjoja ole saatavilla.

Tänään tapahtui kummia, kun uskaltauduin yksin kirjakauppaan. Pysähtelin hyllyltä toiselle tutun kuuloisten nimikkeiden perässä ja hypistelin etenkin alelaarin pokkareita. Tunnin kiertelyn päätteeksi saavuin kassalle syli täynnä kirjoja.

Kesälukemista, josta riittää iloa varmasti muillekin perheen lukutoukille.

Jouduin jättämään pokkarihyllyyn paljon mielenkiintoisia kirjoja. Loppujen lopuksi mukaan valikoituivat Pasi Ilmari Jääskeläisen Harjukaupungin salakäytävät, J.S Meresmaan Mifongin perintö (Mifongin Ajan voitin vastikään kirjailijan blogista), F.Scott Fitzgeraldin Kultahattu, ja jo kauan himoitsemani Haruki Murakamin Norwegian Wood. 

Näiden lisäksi ostin (taas) uuden muistikirjan ja pikaoppaan kielenhuoltoon. Tarvitsisin vielä oikeasti pätevän kielioppiraamatun, joka ei paina monta kiloa, mutta tällä pääsee alkuun! Muistikirjojen kerääminen ja verkkainen täyttäminen on ehdoton paheeni. Tekosyyksi riittää usein vain "mutta kun se oli niin kaunis!" ;)

Avokkini sanoin muistikirjaharrastukseni alkaa lähennellä
Klonkkumaista pakkomiellettä. My preciousssss...


En muista ostaneeni yhtä paljon kirjoja vuosikausiin! Minulla on pieni epäilys, että kirjablogien lukeminen on avartanut mieltäni tässä suhteessa ja saanut minutkin hiljalleen innostumaan kirjoista, jotka eivät ole aiemmin mahtuneet kapealle lukulistalleni.

Näiden lisäksi piipussa on muutama englanninkielinen kirjoitusopas, joiden pitäisi saapua ensi viikolla. Vanhempani ovat viimein ostaneet kesämökin ja hyvällä onnella pääsemme sinne jo Juhannuksena, joten mikäpä ihanampaa kuin lukea kirjoja luonnon helmassa! :D

 

11 kommenttia:

 1. Minäkin kävin tänään haahuilemassa kirjakaupassa, mutta en löytänyt Kristiina Vuoren Siipirikkoa, jota etsin, ja jonka kuvittelin ilmestyvän tällä viikolla. Meillä alkaa kotona olla kirjahyllytilanne melko katastrofaalinen joten olen yrittänyt vältellä kirjojen hankkimista. Välillä sitä kuitenkin sortuu, kun on vaan pakko ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä saan lauantaina kirjahyllyn ja hyllytilani tuplaantuu! Lisää kirjoja! Jee :D

   Mielenkiintoisia ostoksia, kerrohan sitten mitä pidit niistä :)

   Poista
  2. Minunkin kirjahyllyni on aivan tupaten täynnä! Saan kuitenkin helpotusta tilanteeseen, kun siirrän 40 mangapokkaria mökille kesälukemiseksi. Ja nyt kun on uudehko asunto on minulle lupailtu lisää hyllytilaa makuuhuoneeseen...

   Olen myös edellisessä asuinpaikassa pitänyt aina parin vuoden välein kirppispöytää, jossa myin vähemmälle käytölle jääneet leffat ja kirjat. Sain niistä hyvät rahat, kun olivat priimakunnossa ;)

   Katsotaan miten innostun kommentoimaan kirjoja. Ehkä vähintään Goodreadsin puolella?

   Poista
 2. Ostit monta kirjaa! Mifongin perinnön olen noista lukenut. Minä käyn usein kirjakaupoissa, mutta harvemmin ostan mitään, koska en löydä yleensä haluamaani. Kirjojen säilytysongelma on katasrofaalinen täälläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut viimeksi yhtä paljon kirjoja vain viime vuoden kirjamessuilla. Nyt kauhistelen jo etukäteen tätä vuotta, kun siellä on niitä kirppiksiä niin tolkuttomasti.

   Kirjojen säilytysongelmasta huolimatta en vaan osaa siirtyä sähköisiin kirjoihin. Kyllä se fyysinen kopio on aina paras, vaikkei tapettia näkyisi kirjavuorten takaa ;)

   Poista
  2. Minä olen pari sähköistä kirjaa lukenut, ei se niin miellyttävää ole kuin paperikirjan lukeminen. Ja ainakaan minä en saa aina toimimaan juttua niin, että kun tiedoston avaa, avautuisi se sivu, mihin viimeksi jäisi. Joskus toimii, joskus ei... eli ei voita tämä ainakaan aitoa kirjaa kirjanmerkkeineen. :) Minun säilytysongelmani johtuvat siitä, ettei minulla ole kirjahyllyä tällä hetkellä, ja kirjani ovat aika luovasti sijoitettuna keittiön kaappien päällle... pitäisi melkein esitellä joskus blogissa. :) Mutta kirppareilta on kyllä hyvä tehdä kirjalöytöjä! Jos vain lukisi joskus ne kaikki löydöt...

   Poista
  3. Myönnän häpeissäni, että käytän kirjanmerkkeinä maksettuja laskuja. Ne eivät voi mennä hukkaan, vaikka kirjaa siirtelisikin huoneesta toiseen.

   Joo esittele! Koskaan ei ole liikaa kuvia kirjojen luovista säilytysratkaisuista ;)

   Poista
 3. Omaksi yllätyksekseni minäkin ostin juuri uuden muistivihkon. Siitä ei ole kuin pari viikkoa, kun koulu loppui ja nyt jo kaipaan vihkoa, johon kirjoittaa ajatukset ja ideat. Hassua, miten vuodessa tulee tällä tavalla "riippuvaiseksi" jostain. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä raapustelin peruskoulu- ja lukiovuosina kaikkien ainevihkojen marginaalit täyteen muistiinpanoja. Luulen, että riippuvaisuus on jäänyt sieltä.

   Totuus on, että parhaat ideat ja neronleimaukset tulevat kun tekee jotain ihan muuta. Siksi muistikirjoja tarvitaan. Kunhan vain kirjoittaisi ensin vanhat vihkot täyteen!

   Poista
 4. No hitto, kai se Kultahattu on luettava kun puskee joka paikasta. (Huom! Tämä kommentti on malliesimerkki siitä miten pahat bloggaajat tukevat tusinakirjallisuutta. ;)

  Ja Käytävät! Mahtavaa. Tule tämän jälkeen seikkailemaan Jykylään. Ainakin Bee diggasi Neron portaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me bloggaajat olemme kyllä kaikista pahimpia. Hyi me! :D

   En vielä tiedä innostunko Käytävistä, mutta kirja kiehtoo kyllä.

   Ja minulta meni hetki tajuta mistä "Jykylästä" oikein puhuit! ;) Katsotaan sitä joku kerta.

   Poista