torstai 23. toukokuuta 2013

Päämärättömyys


Tarvitsen mission. Jonkun konkreettisen tavoitteen, jota ryhdyn jahtaamaan. Haluan tehdä jotain valmista, mutta toukokuu on tietenkin mikään-ei-kelpaa-kuu ja istun tässä sen sijaan ja surkuttelen surkeita kässäreitäni.

Onhan minulla raakileita odottamassa editointia. On M, jonka sotkuiset taustakuviot eivät tee siitä prime-esimerkkiä ensimmäiseksi kässäriksi (siitä sotkusta voi lukea lisää täältä). On I, joka on vaan huono (myös Nanotekstini vuosimallia 2011!) ja vaatisi melkein totaalisen uudelleenkirjoittamisen. On KK, joka on niin outo ja vaativa, että en halua tehdä siitä ensimmäistä hiottua kässäriäni, koska haluaisin siitä oikeasti hyvän!

Kadehdin porukkaa, joilla on yksi tarina päässään kerrallaan. Ei minulla koskaan ole. Tarinoiden viimeistely vaatii sotasuunnitelman ja momentumia. Niin ja uskon tarinaan.

Ehkä en huijaa ketään. M:ää minä kumminkin editoin kesän ja loppuelämäni. Argh!

6 kommenttia:

 1. Hei, blogisihan on uudistunyt!

  Minäkin vain istun ja surkuttelen kässäreitäni enkä saa mitään valmista, joten minulta ei irtoa edes mitään vinkkejä tilanteeseen. Paitsi että ehkä pitää vain kuunnella sydäntään ja kirjoittaa sitä mikä vetää parhaiten! Minulla on yleensä päässäni monta tarinaa kerralla, nyt tosin ei ole yhtään.

  Mikseiväthän kässärit voisi vain valmistua helposti ja tuskattomasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se uudistui muutamaksi minuutiksi, kun yritin etsiä uutta tyyliä. Pysyttelen vielä toistaiseksi tässä nykyisessä ;)

   En usko, että tilanteeseen on olemassa mitään varsinaisia vinkkejä. Nämä on sellaisia sadepäivien surkutteluja. Kaikki nuo kässärithän ovat Nanon tuotoksia, joten ei ihme, että ovat ihan levällään. Pitää kirjoittaa joskus kässäri ihan omalla ajallaan niin tulee vähemmän säätämistä.

   Ja hei teidän kässäreiden koelukemisesta on ollut oikeasti hyötyä!

   Poista
 2. Tutulta kuulostaa. En osaa keskittyä yhteen juttuun kerrallaan ja siksi keskeneräisiä raakileita on useampi, eikä mitään valmista. Nytkin pää täynnä uusia tarinoita, mutta yritän tosissani työstää niitä vanhempia ensin. Jumittaa silti aika tehokkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alku on varmaan pahin. Se kun yrittää saada yhdenkin oikeasti kustantamokierrokselle valmiin kässärin pöytään. Etsin vielä järkevää prosessia ja siksi menee häröilyksi.

   Jos ryhdistäydytään molemmat kesän aikana? ;)

   Poista
 3. Tutun oloista. Piti editoida yhtä tarinaa valmiiksi asti, sen sijaan aloitin yhden, viimeistelen toista ja yksi on keskeltä kesken. Ja siis kesken on enemmänkin, nämä ovat vain ne työn alla olevat.

  Pakko vain kirjoittaa että pää vähän tyhjenisi ja sinne mahtuisi muutakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on kyllä puolivillaisia kässäreitä enemmän jonossa, mutta olen luopunut vanhoista. En aio enää editoida niitä, koska työtä olisi liikaa. Koen irtipäästämisen ihan positiivisena juttuna. ;)

   Toisaalta jos nykytilanne ei haittaa, niin mikäs siinä! Pitää kirjoittaa, kun on ideoita :D

   Poista