sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Haasteiden aikaa

Sain Retalta haasteen Todella Vaiheessa blogissa. En yleensä niin innostu haasteista, mutta tämä on loistava tauko hullusta nanottamisesta ;)

Haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa. Säännöt ovat tässä:

 1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 
 2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 
 3. Haastetun tulee keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 
 4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa. 
 5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 
 6. Ei takaisin haastamista. Kysymykset haastetuille

11 FAKTAA MINUSTA

1. Sain oikeastaan suurimman osan seksuaalivalistuksestani fandomin kautta. Aloin lukea fan ficcejä teini-iän kynnyksellä ja totta kai halusin lukea juuri sitä mitä ei olisi saanut. Tästä johtuen en kauheasti hätkähtele rajummastakaan menosta... ellei sitten puhuta oikeasti fandomin pimeistä kulmista (Dobby stretches, Sir! - lapsuus päättyi kyllä viimeistään tuohon >.<)

2. En ole erityisen genre-uskollinen kirjoittaja tai lukija. Kiinnostun enemmän hahmoista kuin heidän ympäristöistään.

3. Olen koukussa energiajuomiin.

4. Teen aina kirjoittamilleni tarinoille huolella soittolistat, joita kuuntelen kirjoittaessani. Esim. KK:ssa tein jokaiselle kuudesta hahmosta oman soittolistan päästäkseni heidän päidensä sisään, kun vaihdoin hahmoa. Tykitän musiikkia jykevillä kuulokkeillani niin lujaa, ettei muu maailma häiritse, kun kirjoitan.

5. Olen feministi. Naishahmoni suostuvat harvoin jäämään seinäkoristeiksi, vaan yleensä pyörittävät show:ta miesten sortuessa omiin heikkouksiinsa. En suinkaan usko, että on olemassa oikeaa naisenmallia, vaan että me naiset ansaitsemme tulla onnellisiksi kukin omilla ehdoillamme. Kirjoitan itse aktiivisia naisia, koska lapsena halusin lukea heitä ja jouduin usein pettymään.

6. Rakastan elokuvia. Olen kävelevä turhan leffatrivian automaatti. Ärsytän usein ihmisiä keskustelemalla elokuvista niiden aikana, jos kyseessä on tuttu elokuva. Haluan analysoida kokemaani, minkä vuoksi avokkini kutsuu minua ei-halutuksi kommenttiraidaksi. Katson elokuvia myös kommenttiraidoilla...

7. Olen kasvanut kieroon jo nuorena. Pidän väkivaltaelokuvista, jossa päät räjähtelevät kuin melonit ja väkivalta vedetään niin överiksi, ettei sitä voi ottaa enää tosissaan. Sellaista Robocop ja Dredd-tyylistä väkivaltaa. Kidutuspornoa en kestä eli SAW:t ja Hostelit jäävät katsomatta (kun taas Hellraiser on suosikkikauhusarjani). 

8. Pidän ihan tolkuttomasti elokuvamusiikista oli se klassista tai 80-luvun syntikkasoundeja tai mitä vaan. Kuuntelen elokuvamusiikkia jopa elokuvista, joita en ole ikinä nähnyt. Esim. Dario Marionelli säveltää pukudraamoihin musiikkia, joka ei ole minun suosikkigenreni, mutta pidän valtavasti hänen musiikistaan.

9.Minulla on oikeastaan vain muutama elokuva, joita katsoessa itken. Yksi näistä on ensimmäinen Sormusten Herra, jossa alan itkeä, kun pääsemme Boromirin kuolinkohtaukseen. Luulisi, että olisin karaistunut, Sean kun on kuollut varmaan jokaisessa elokuvassa, jossa olen hänet nähnyt, mutta ei. Boromir on lempihahmoni trilogiassa ja kyynelehdin ihan tolkuttomasti hetken koittaessa.

10. Maailmankuvani on aika kyyninen. Olen ateisti, mutta erittäin kiinnostunut erilaisista uskonnoista ja uskomuksista. Pidän vanhojen mytologioiden yliluonnollisuudesta ja symboliikasta.

11.Maustani kertonee paljon se, että pidän David Lynchin tuotannosta: etenkin Twin Peaks ja Lost Highway ovat olleet suuria vaikuttajia tarinoihini.


KYSYMYKSET

1. Oletko tyytyväinen käsialaasi?
En osaa kirjoittaa kaunoa ollenkaan! Se on kamalan näköistä. Tekstaukseni on sen sijaan hyvin selkää ja miellyttävän näköistä.

2. Mitä mieltä olet facebook-chatista?
Olen lopen kyllästynyt koko Facebookkiin. Päivitän sinne jotain ehkä kerran kahdessa kuukaudessa, enkä muutenkaan notku siellä. Minua ärsyttää muutenkin nykymaailmassa se, että kaikki on linkissä toisiinsa ja kaikki puuhani netissä tallentuvat jonnekin. En todellakaan halua jakaa koko maailman kanssa sitä missä pyörin, kun teen tutkimusta vaikkapa käsikirjoitusta varten...

3. Minkä elokuvan katsoin viimeksi?
Viimeksi katsoin itse Jim Hensonin Labyrintin, 1986, joka on ikivihreä klassikko ja upea fantasiaseikkalu. Omistan sen soundtrackin ja lapsena halusin Peikkokuninkaan vievän minutkin mukaansa. Pidän siitä, että Labyrintissa on vahva sanoma, eikä sankaritar jää David Bowien lumoihin, vaan tekee oikean ratkaisun lopuksi. 

4. Kärsitkö kevätmasennuksesta?
Kevät on pikemminkin se aika, kun herään masennuksesta. Pelkään ja ahdistun pimeästä, joten syksyn kaamosmasennus on välillä todella rankkaa aikaa.

5. Mitä mieltä olet klassikkokirjoista? Tai siitä, että oppilaat laitetaan koulussa lukemaan niitä.
Hyvä asia. Mielestäni on hyvä pitää nuoret kirjansyrjässä kiinni ja opettaa muutakin kuin viihteen lukemista.

6. Keitä julkkiksia olet tavannut/nähnyt?
 En oikein välitä julkkiksista. He ovat usein hyvin erilaisia kuin mitä mainostavat. Minun on pakko erottaa ihmiset heidän tekemistään asioista, koska kaikista löytyy kuraa. Vaikkapa  Roman Polanski.

7. Mikä on lempiherkkusi?
 Mokkapalat!

8. Kerro joku väärinkäsitys, joka sinulla oli pienenä. Esim. että pienenä luulit, että tuuli johtuu siitä kun puut heiluvat, eikä toisin päin.
Halusin pienenä armeijaan sotilaaksi, koska Arnold Swarzenegger oli idolini. Tajusin vasta vähän myöhemmin, ettei siellä pääse kommandoksi taistelemaan avaruusolentoja vastaan XD

9. Mikä oli ensimmäinen matka minkä teit ilman vanhempiasi?
En nyt muista pienellä skaalalla. Kuljin pitkiäkin bussimatkoja jo nuorena. Ihan ulkomaile ensimmäinen taisi olla 15-vuotiaana matka Englantiin onlinetuttavani luo. 

10. Ovatko paperilehdet mielestäsi kuoleva median muoto?
Eivät ne kokonaan kuole koskaan. 

11. Minkälainen TV-sarjojen tai elokuvien katsoja olet? Tarkoitan tällä sitä, saako seurassasi puhua kun katsot jotain, huudatko televisiolle tai muuta sellaista.
Jos katson ensimmäistä kertaa, en siedä mitään melua. Elokuvateatterissa ei saa puhua. Jos leffa on tuttu, minä puhun aivan liikaa. ;)

MINUN KYSYMYKSENI

1. Mitä mieltä olet runoudesta? Kiinnostavatko runot?
2. Mikä on tärkein saavutuksesi tähän mennessä?
3. Kahvia vai teetä?
4. Oletko genreuskollinen lukija tai kirjoittaja?
5. Mikä on suosikkielokuvasi?
6. Mitä pelkäät?
7. Auto vai julkiset kulkuneuvot?
8. Osaatko muita kieliä? Mitä?
9. Mikä on paheesi?
10. Mitä ajattelet kirjallisuuden tulevaisuudesta?
11. Onko kesäsuunnitelmia? Millaisia?
Haastan teidät!

Ajatusviivallatanssia
Calendula Officinalis
Hey Sinnerman
Hukkateillä
Kirjailija(ko)
Lukuhoukka
Missio Kässäri
Unelmat ja Tummat tarinat
(variations of) Iinustii
Ceri (koska teet oman blogin???)
Älä itke ruma lapsi

14 kommenttia:

 1. Kiitos! Taidamme muuten olla aika äärilaitoja monessakin asiassa. :D Mokkapaloista kyllä tykkään kamalasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai no ei nyt välttämättä niin monessakaan, lähinnä leffamaussa ja maailmankatsomuksessa. :D

   Poista
  2. No, minä uskon vakaasti siihen, että jokainen omalla tavallaan, kunhan oma tapa ei liity toisten vahingoittamiseen. Voimme varmaan elää rauhaisesti rinnan ;)

   Poista
  3. No minäkin uskon hyvin vakaasti tuohon. :) Minä nyt saatan olla joskus liiankin sinisilmäinen, että kai sitä voisi joskus harrastaa kyynisyyttäkin... xD Tai siis haluaisin dumbledoremaisesti uskoa ihmisistä aina hyvää mutta pakko ollut todeta että ei aina onnistu.

   Poista
  4. Omo piti tuolla aiemmin puhua maailmakuvasta, ei katsomuksesta koska siitä sinäkin puhuit. Typohäiriö.

   Poista
  5. Kyllä minäkin välillä mietin, että elämä olisi helpompaa ellei olisi näin kyyninen. Ainakin monesta asiasta nauttisi enemmän kyseenalaistamatta niitä.

   Mielestäni Dumbledoremaisuus on vaan positiivinen piirre ihmisessä. Minä olisin varmaan Korpinkynsi tai Luihuinen, jos joutuisin lajiteltavaksi ;)

   Poista
 2. Kas, nanolainen :D
  Olin juuri tulossa ilmoittamaan haasteesta, mutta olitkin ehtinyt jo sen huomata!
  (olin eilen laiska enkä jaksanut alkaa heti ilmoitella haastetuille, voi minua)

  Samaistun todella paljon kymppikohtaan. Olen tunkenut nanowrimo-tekstiinikin kauheasti uskonnollisia jutskia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hai! Kiitos vielä haasteesta ;D

   Lukuluettelon stalkkaaminen on nettiriippuvaisen arkea. Olin sitten nopea tekemään haasteen ;)

   Ai, sinäkin! Tuntemani ateistit ovat olleet yleisestiottaen kiinnostuneita uskonnoista. Mikähän siinä on takana?

   Poista
 3. OMO! Tuo jokaisen hahmon soundtrackin väsääminen on mahtava idea! Mulla on vain yleinen inspis-soittolista, tiettyjen kässärien soittolistat (lähinnä PTM ja yleisscifi) ja klassisen musiikin hyvin lyhyt lista, jota tykitän nanoaikaan. Ja kaikenlaisia fiiliksen mukaan lajiteltuja listoja.

  Mäkin olisin halunnut taistella muukalaisia ja robotteja vastaan!

  Yritän ehtiä vastailemaan johonkin väliin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos innostuit! Hahmoni kuuntelevat aina hyvin erityyppistä musiikkia, joten yhden soittis on iskelmää, toisen r&b:tä, kolmannen jotain muuta. Soittisrumba ei onnistuisi ilman Spotifyta ;)

   Tähtien Sota-leikit oli lapsena aina parasta, koska siellä oli muukalaisia, robotteja ja sai taistella miekalla ;D ;D

   Poista
 4. Mietin lukiessani, että aivan varmasti haastat minut vaikken blogia varsinaisesti pidäkään. Tai onhan minulla tuo unipäiväkirja johon olen päivittänyt viimeksi varmaan pari vuotta sitten...

  Aina silloin tällöin tekee mieli pitää kirjoittamisblogia, ja pari kertaa olenkin niin tehnyt. Lähinnä pidän blogia nanon aikaan, joka vuosi uutta. Minulla on (tai oli) säästössä vanhoja blogikirjoituksiani, joita olen pariin otteeseen postaillut uudestaan... mutta jotenkin blogaaminen ei oikein iske. Tuntuu ettei ole sellaista sanottavaa joka tarvitsisi blogin alustakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No harmi. :( Kuulisin sinusta mielelläni enemmänkin!

   Pitänee siis odotella taas marraskuuta ja katsoa mitä keksit. ;)

   Poista
  2. Hahaa! Minulla on nykyään taas kirjoitusblogi. Kirjoittelen sinne raapaleita ja novelleja, ja nyt tein tämän haasteenkin.... ;)

   Poista
 5. Hei, kiitokset tästä! Olen ollut niin heikosti pinnalla ja blogimaailmassa, että huomasin vasta nyt. Tehnen lähiaikoina/-viikkoina/toivottavasti edes tässä kuussa. :)

  VastaaPoista