lauantai 23. maaliskuuta 2013

Valinnan vaikeus

Koneeni hajosi tällä viikolla. Todellisuudesta irtautuneena boheemisieluna en tietenkään ole opetellut varmuuskopioimaan töitäni. Tiedämme siis mikä muuttuu jatkossa. Lopullista diagnoosia koneen tilasta ei ole vielä tehty, mutta lienee helpointa odottaa pahinta.

Onneksi ainoat kässärinraakileeni ovat tallessa sähköpostissani, joten täydellinen menetys ei iskenyt. Olen molempia sitemmin editoinut tuntitolkulla, mutta parempi tämäkin kuin ei mitään. Toisinaan puhdas pöytä voi jopa olla siunaus?

Tässä sivussa olen tullut toimeen kännykällä ja tabletilla ja järjestellyt jotain konetta tähän tilalle, tabletti kuin ei oikeasti ole optimaalinen kirjoittamiseen. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että saan sijaiskoneen lainaan vanhemmiltani (jotta ensi kuun Nano sujuisi mutkattomasti). En ole innoissani ostamassa uutta läppäriä - se kun on aina kallis investointi.

Muuten olen kolunnut vihkojani löytääkseni kirjoittamispiirissäni kirjoitettuja tekstejä. Olemme päättäneet koota omakustanteena julkaistavan antologian kirjoituksistamme ja siihen tarvitsisi valita tekstejä.

Omia tuotoksiaan on yllättävän hankala arvottaa. Melkein aina ne tekstit, joista en itse niin välitä, ovat muille mielekkäämpiä. Valinnan varaa on rutkasti, olemmehan kirjoittaneet puolisen vuotta yhdessä.

Katsotaan mitä tapahtuu. Luulenpa kumminkin, että loppupeleissä valitsen kasan runoja. En osaa riimejä tai runomittaa, mutta vapaamuotoisia runoja olen jonkin verran kirjoitellut. Kun pitkissä teksteissä olen yrittänyt purkaa liiallista kuvailua ja symbolismia, saa runoissa päästää itsensä irti. Se on todella nautittavaa.

Ja koska koneen mukana katosivat kuvapankkini, jaan kanssanne musiikkia:


Aram Khachaturian - Gayane Ballet Suite (Adagio)

13 kommenttia:

 1. Eiih, sydämeen sattuu kun kuulee jonkun koneen kaatuneen ja vieneen käytännössä kaikki tekstit. Itselläni on vielä tallessa nekin jotka kirjoitin 11-vuotiaana mahtavana kirjailijana, koska opin varhain tallentamisen ja varmuuskopioinnin merkityksen... Nyt tekstejä on 2-3 eri paikassa. Turvallisempi olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitänee kehitellä parempia varotoimia tulevaisuutta varten ;)

   Poista
 2. Voi ei! Suuret sympatiat ja toivottavasti kääntyy paremmaksi. Ja onneksi ihan kaikki ei mennyt, ja campissä tulee sitten uutta. Mulla oli vastaava tilanne pari kesää sitten, mutta onneksi ihanat nörtit pelastivat sisällön ja koko koneen. Oli kyllä hujaa painajaista.

  Ja onnea tulevasta antologiasta, mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan tämä muutto nyt saadaan jaloista pois niin päästän tuon oman nörttini läppärin kimppuun. Katsotaan sitten miten pysyvää vahinkoa on saatu aikaan. ;)

   Onhan se kiva nähdä omia ja tuttujen kurssilaisten tekstejä kansissa! :D

   Poista
 3. Valitset tietenkin ne, jotka mä käskin. Ei mitään pelkkiä runoja, dammit, kun osaat paljon muutakin <_<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakkaani, ei tule tapahtumaan. Käytän ihan omaa harkintaani valinnassa. ;)

   Poista
  2. Johan se on todettu, että mun on parempi. ETKÄ SITTEN ENS KERRALLA KYSY APUA KUN VALITSET AINA NIIN VÄÄRIN, PRKL! (:D)

   Poista
  3. No nyt lähti varmaan "väärät" valinnat komitealle. Tiedät kyllä, että arvostan (HARHAISIA KHRÖM) mielipiteitäsi kovasti. ;D

   Poista
 4. Voi apua, kuulostaa painajaismaiselta! Onneksi sinulla oli sentään jotain tallessa. Olet kyllä aika sissi, jos käytät tablettia kirjoittamiseen, kait sinulla on siihen sentään näppis?
  Hmm, tämä toimii hyvänä varoituksena, taidanpa ottaa varmuuskopiot saman tien.

  Ja onnittelut antologiasta, loistavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin kokemuksistani on jotain hyötyä, jos se muistuttaa muita varmuuskopioiden tärkeydestä. ;)

   Ja siis en todellakaan aio Nanottaa tabletilla! Ehei, saan siskon vanhan läppärin sitä varten. Tabletit ovat ihan OK blogisurffailuun, mutta kaikenlainen luomistyö niillä on ihan tuskaa :P

   Kiitos! On tosi mukavaa saada tämän vuoden kirjoitusmuistot talteen, kun kokoonnumme oikeasti niin lahjakkaan porukan kanssa.

   Poista
 5. Tsemppiä, tuo on kyllä kirjoittajan pahin painajainen! Minä en luota täysin mihinkään varmuuskopioon, joten kaikki kässärini ovat myös paperilla... toivottavasti kone saadaan pelastettua ja saat jostain lainakoneen nanoa varten!

  Minä olen vähän kehno tekemään valintoja. Se on hassua miten joskus sellainen teksti mistä ei itse niin välitä, on joidenkin toisten mielestä hyvä, ja toisin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, paperikopioissa mennään mielestäni ja vainoharhan rajapintaan ;)

   Ja lainakone on nanoa varten tulossa. Tällä kertaa säilytän Nanoni Dropboxin kansiossa, joten jos tämäkin tekee minulle oharit pääsen silti jatkamaan.

   Tuo valikointi on hirveintä. Luetutin vaihtoehdot muutamalla ihmisellä ja heillä oli tietenkin aika ristiriitaiset näkemykset siitä mitä tulisi antaa eteenpäin @_@

   Poista
  2. Eikä mennä! Paperithan on varmin tapa. Niitä voi lukea vielä kymmenien vuosien päästäkin. :) Sitä paitsi niitä on mukavampi lukea ja ne tuntuvat ihanilta käsissä. Pilvipalveluihin en luota. :D

   Poista